Tahini – szezámmagpaszta

A tahini egy egészséges, gluténmentes, vegán paszta, amely hántolt szezámmagból készül. A szezámmag tele van tápanyagokkal, alacsony szénhidráttartalmú és jót tesz a sejtek működésének.

Tahinit készíteni házilag nagyon egyszerű, és nem utolsó sorban gazdaságos is.

Tahini összetevői:

  • 2 csésze – 300g szezámmag- diós íz elérése érdekében enyhén aranybarnára pirítom.
  • 3 evőkanál olívaolaj – megkönnyíti az őrlési folyamatot, és sima pasztát eredményez

Elkészítés:

  • Pirítsuk meg a szezámmagot enyhén barnára serpenyőben, ez a tahini készítésének alapvetően fontos lépése.
  • A magvakat forrón használjuk, mert a pirított szezámmag olajat bocsát ki, és a robotgép könnyen feldolgozza. Ezáltal a hozzáadott olaj mennyisége is csökkenthető.
  • A szezámmagot addig dolgozzuk a robotgéppel, amíg kezd összeállni, ezután adatoljuk hozzá az olívaolajat, és amitől krémes, sima állagot fog ölteni a tahini.

Tahini felhasználása:

  • A tahiniből készíthetünk humuszt, öntetet, sütiket, kenyeret, stb.
  • A tahinit hűtőben akár egy hónapig is tárolhatjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük