Habkönnyű túrógombóc

Könnyed desszert egy tartalmas leves után? Inzulinrezisztens diétában, glutén- és hozzáadott cukormentesen elkészíthető, a túróból laktózmentes vagy vegán verzió is használható.

Hozzávalók:

  • 500 g vegán cottage cheese / laktózmentes túró
  • 3 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 15 g négyszeres édesítő
  • 1 citrom reszelt héja
  • 65 g zabkorpa

Forgathatjuk darált magba (dió, mandula, mogyoró, földimandula, stb.), kókuszreszelékbe vagy keksz morzsába vagy zsemlemorzsába.

Tálalhatjuk édesítővel kikevert laktózmentes / növényi tejföllel vagy joghurttal, és lekvárral.

Elkészítés:

  • A túrót áttörjük, ehhez keverjük hozzá a tojások sárgáját, az édesítőt, a sót, a citromhéjat, a szódabikarbónát, a vanília aromát és a zabkorpát.
  • A tojások fehérjét külön verjük fel, ezután kis adagokban keverjük hozzá a túrós masszát.
  • Ezután tegyük hűtőbe pihenni a túrógombóc masszát legalább 1 órára.
  • Nedves kézzel formázzunk gombócokat , és forrásban lévő vízben addig főzzük a túrógombócokat, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
  • A morzsát kókuszolajon megpirítjuk. A megfőtt gombócokat megforgatjuk a morzsában.
  • Tálaljuk édesítővel elkevert tejföllel vagy joghurttal, és őrölt fahéjjal.

Megjegyzés:

A tejtermékek helyettesíthetők laktózmentes, vagy növényi alapú termékekkel. Ezáltal laktózmentes diétában is fogyasztható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük