Könnyed desszert egy tartalmas leves után? Inzulinrezisztens diétában, glutén- és hozzáadott cukormentesen elkészíthető, a túróból laktózmentes vagy vegán verzió is használható.
Hozzávalók:
- 500 g vegán cottage cheese / laktózmentes túró
- 3 tojás
- 1 csipet só
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 1 teáskanál vanília aroma
- 15 g négyszeres édesítő
- 1 citrom reszelt héja
- 65 g zabkorpa
Forgathatjuk darált magba (dió, mandula, mogyoró, földimandula, stb.), kókuszreszelékbe vagy keksz morzsába vagy zsemlemorzsába.
Tálalhatjuk édesítővel kikevert laktózmentes / növényi tejföllel vagy joghurttal, és lekvárral.
Elkészítés:
- A túrót áttörjük, ehhez keverjük hozzá a tojások sárgáját, az édesítőt, a sót, a citromhéjat, a szódabikarbónát, a vanília aromát és a zabkorpát.
- A tojások fehérjét külön verjük fel, ezután kis adagokban keverjük hozzá a túrós masszát.
- Ezután tegyük hűtőbe pihenni a túrógombóc masszát legalább 1 órára.
- Nedves kézzel formázzunk gombócokat , és forrásban lévő vízben addig főzzük a túrógombócokat, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
- A morzsát kókuszolajon megpirítjuk. A megfőtt gombócokat megforgatjuk a morzsában.
- Tálaljuk édesítővel elkevert tejföllel vagy joghurttal, és őrölt fahéjjal.
Megjegyzés:
A tejtermékek helyettesíthetők laktózmentes, vagy növényi alapú termékekkel. Ezáltal laktózmentes diétában is fogyasztható.