Vegán fekete-erdő torta

gluténmentes, cukormentes, laktózmentes, vegán

18cm torta hozzávalói:

  • 3/4 csésze kesudió
  • 2/4 csésze kókuszreszelék
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 8 Medjool datolya kimagozva
  • 1 teáskanál kókuszolaj
  • 1/4 teáskanál tengeri só

Töltelék:

  • 2 csésze kesudió ( 8 órán át vízben áztatva)
  • 1 csésze kókusztej
  • 1/2 csésze kókuszolaj
  • 2 evőkanál kókuszvaj
  • 1/4 csésze juharszirup + 2 evőkanál juharszirup (helyettesíthető más édesítőszerrel)
  • 1 evőkanál vanília kivonat/őrlemény
  • 2 teáskanál útifűmaghéj

Ízesítés:

  • 3 evőkanál kakaópor- első réteg töltelékhez
  • 2 evőkanál kávé – első réteg töltelékhez
  • 2 evőkanál citromlé
  • magozott meggy/ ízlés szerint más gyümölcs

Díszítés:

  • kakaópor
  • étcsokoládé reszelék

Elkészítés:

Tortaalap:

A kesudiót és a kókuszreszeléket aprítógépbe tesszük és jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a kakaót, a sót és a kókuszzsírt, és ezzel is összedolgozzuk.

Ezt követően a beáztatott datolyát egyenként adagoljuk a „tortaalaphoz”, és szépen összeturmixoljuk a hozzávalókat.

Az így elkészített tortalapot egy csatos tortaformába adagoljuk, amelyet sütőpapírral kibélelünk. Kanál segítségével szépen elsimítjuk a „tortaalapot”. Hűtőben dermesztjük az elkészített tortaalapot.

Töltelék:

  • A kókuszolajat és a kókuszvajat megolvasztjuk, ha szükséges, hogy folyékony állagú legyen.
  • Ehhez adjuk a kókusztejet, a kókuszvajat, a juharszirupot, a vaníliát és az útifű maghéjat, és összekeverjük. A kesudiót lecsepegtetjük és turmixgépben krémesre keverjük.
  • Az így elkészített keveréket megfelezzük és a fél adatot félretesszük , ez lesz majd a torta fehér rétege, amelybe meggyet/erdei gyümölcsöt szórunk.
  • A keverék másik feléhez adjuk a kakaóport, a kávét és turmixoljuk simára – csokoládés réteg.
  • Ezt a kakaós/ csokis réteget az előzőleg behűtött tortalapra kenjük, és ismételten hűtőben dermesztjük.
  • A korábban már elkészített fehér réteget turmixgépbe helyezzük a citromlével, és keverjük jól össze.
  • A megdermedt tortánkat vegyük ki a hűtőből, és a fehér réteget kenjük a kakaós/ csokis rétegre.
  • Ízlés szerint meggyet szórhatunk a fehér rétegbe.
  • Az így összeállított tortát fogyasztásig hűtőben tároljuk.
  • Tálaláskor a tetejét kakaóporral és csokoládé forgáccsal díszíthetjük.

2 gondolatokat “Vegán fekete-erdő torta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük