gluténmentes, cukormentes, laktózmentes, vegán
18cm torta hozzávalói:
- 3/4 csésze kesudió
- 2/4 csésze kókuszreszelék
- 2 evőkanál kakaópor
- 8 Medjool datolya kimagozva
- 1 teáskanál kókuszolaj
- 1/4 teáskanál tengeri só
Töltelék:
- 2 csésze kesudió ( 8 órán át vízben áztatva)
- 1 csésze kókusztej
- 1/2 csésze kókuszolaj
- 2 evőkanál kókuszvaj
- 1/4 csésze juharszirup + 2 evőkanál juharszirup (helyettesíthető más édesítőszerrel)
- 1 evőkanál vanília kivonat/őrlemény
- 2 teáskanál útifűmaghéj
Ízesítés:
- 3 evőkanál kakaópor- első réteg töltelékhez
- 2 evőkanál kávé – első réteg töltelékhez
- 2 evőkanál citromlé
- magozott meggy/ ízlés szerint más gyümölcs
Díszítés:
- kakaópor
- étcsokoládé reszelék
Elkészítés:
Tortaalap:
A kesudiót és a kókuszreszeléket aprítógépbe tesszük és jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a kakaót, a sót és a kókuszzsírt, és ezzel is összedolgozzuk.
Ezt követően a beáztatott datolyát egyenként adagoljuk a „tortaalaphoz”, és szépen összeturmixoljuk a hozzávalókat.
Az így elkészített tortalapot egy csatos tortaformába adagoljuk, amelyet sütőpapírral kibélelünk. Kanál segítségével szépen elsimítjuk a „tortaalapot”. Hűtőben dermesztjük az elkészített tortaalapot.
Töltelék:
- A kókuszolajat és a kókuszvajat megolvasztjuk, ha szükséges, hogy folyékony állagú legyen.
- Ehhez adjuk a kókusztejet, a kókuszvajat, a juharszirupot, a vaníliát és az útifű maghéjat, és összekeverjük. A kesudiót lecsepegtetjük és turmixgépben krémesre keverjük.
- Az így elkészített keveréket megfelezzük és a fél adatot félretesszük , ez lesz majd a torta fehér rétege, amelybe meggyet/erdei gyümölcsöt szórunk.
- A keverék másik feléhez adjuk a kakaóport, a kávét és turmixoljuk simára – csokoládés réteg.
- Ezt a kakaós/ csokis réteget az előzőleg behűtött tortalapra kenjük, és ismételten hűtőben dermesztjük.
- A korábban már elkészített fehér réteget turmixgépbe helyezzük a citromlével, és keverjük jól össze.
- A megdermedt tortánkat vegyük ki a hűtőből, és a fehér réteget kenjük a kakaós/ csokis rétegre.
- Ízlés szerint meggyet szórhatunk a fehér rétegbe.
- Az így összeállított tortát fogyasztásig hűtőben tároljuk.
- Tálaláskor a tetejét kakaóporral és csokoládé forgáccsal díszíthetjük.
I think that is among thhe so much vital information for me.
And i am satisfiwd reading your article. However wanna statement on some normal things,
The website style is ideal, the articles iss inn point of fact nice : D.
Excellent task, cheers
Here is my blog: ремонт стартеров
Yes! Finally something about Grve Monument.
Also visit my site Custom Monuments