Glutén-, tej-, tojás-, élesztő- és gabonamentes!
Puha zsemlére vágysz, de legyen laktató és ízletes is? A jó hírem az, hogy ezek a jelzők teljesen igazak erre a zsemlére.
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő 15-20 perce
Hozzávalók:
- 40g útifűmaghéj
- 60g csicseriborsóliszt
- 60g zöldbanánliszt
- 1 pohár víz kg. 2 dl
- 2 ek. kókuszzsír (ha állati eredetű zsiradékot fogyasztasz, akkor lehet kacsazsír)
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 2 ek. szezámmag
A hozzávalókat összedolgozom, majd 6 egyenlő részre osztom, és formázom.
Előmelegített 175 fokos sütőben 35 percig sütöttem. Érdemes gőzfunkciót alkalmazni. (egy tepsiben vizet tehetünk a sütő aljába)
Megjegyzések a recepthez:
- A csicseriborsó lisztet cserélhetjük zablisztre, vagy zabpehelyliszt-aranylenmagliszt keveréket is használhatunk, de a cirokliszt is jó választás.
- A lisztek variálása miatt a felhasznált víz mennyisége változhat.
- Magok tetszőlegesen variálhatók. Tökmaggal, mákkal, szezámmaggal is tökéletes ízvilágot érhetünk el.
Tápérték adatok 1 zsemlében
- 145 Kcal
- 6,5g zsír
- 14 g szénhidrát
- 3,4 g fehérje