Gluténmentes zsemle

Glutén-, tej-, tojás-, élesztő- és gabonamentes!

Puha zsemlére vágysz, de legyen laktató és ízletes is? A jó hírem az, hogy ezek a jelzők teljesen igazak erre a zsemlére.

Előkészítési idő: 20 perc

Elkészítési idő 15-20 perce

Hozzávalók:

  • 40g útifűmaghéj
  • 60g csicseriborsóliszt
  • 60g zöldbanánliszt
  • 1 pohár víz kg. 2 dl
  • 2 ek. kókuszzsír (ha állati eredetű zsiradékot fogyasztasz, akkor lehet kacsazsír)
  • 1 csomag gluténmentes sütőpor
  • 2 ek. szezámmag

A hozzávalókat összedolgozom, majd 6 egyenlő részre osztom, és formázom. 

Előmelegített 175 fokos sütőben 35 percig sütöttem. Érdemes gőzfunkciót alkalmazni. (egy tepsiben vizet tehetünk a sütő aljába)

Megjegyzések a recepthez:

  • A csicseriborsó lisztet cserélhetjük zablisztre, vagy zabpehelyliszt-aranylenmagliszt keveréket is használhatunk, de a cirokliszt is jó választás.
  • A lisztek variálása miatt a felhasznált víz mennyisége változhat.
  • Magok tetszőlegesen variálhatók. Tökmaggal, mákkal, szezámmaggal is tökéletes ízvilágot érhetünk el.

Tápérték adatok 1 zsemlében

  • 145 Kcal
  • 6,5g zsír
  • 14 g szénhidrát
  • 3,4 g fehérje

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük