Készítsünk olyan muffint, amely az összetevőinek köszönhetően felpörgeti az anyagcserét.
Az alma nagyszerű A- és B-vitamin, valamint alapvető ásványi anyag forrás. A benne található pektin és gyümölcssav jótékonyan hat a bélműködésre és a bélfóra egyensúlyára, elősegíti a szervezetben felhalmozódott méreganyagok kiürülését.
A lenmag szintén nagyon jó rost- és fehérjeforrás, de B-vitaminokban, fontos ásványi anyagokban és omega-3 zsírsavban is bővelkedik. Elősegíti a zsírégetést, méregteleníti a szervezetet, ráadásul fogyókúrához is ideális, hiszen sokáig teltségérzetet ad, így csökkentve a szervezet számára felhasznált kalória mennyiségét.
Hozzávalók:
- 125 g lenmagliszt
- 2 csomag sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál gyömbérpor
- 1 kávéskanál szerecsendió
- 50 g negyedannyi édesítőszer/eritrit
- 4 db tojás
- 0,5 dl szőlőmagolaj
- 0,5 dl víz
- 1 közepes méretű alma
Elkészítés:
- A lenmaglisztet, sütőport, fahéjat, gyömbérport, szerecsendió virág őrleményt és édesítőszert csomómentesre keverjük.
- Az olajat és vizet a szárazanyagokhoz keverjük.
- A tojásokat egyenként kikeverjük benne.
- Az almát megmossuk, lereszeljük, hozzáadjuk.
- A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük. A muffin sütőformát papírral kibéleljük.
- A tésztát a papírformákban elosztjuk. 20 perc alatt készre sütjük. (5,5 cm átmérőjű és 2,5 cm magas papírformákat használtam.)
- Hagyjuk langyosra hűlni, és kiemeljük a formából.