Almás lenmagos muffin

almás - lenmaglisztes muffin

Készítsünk olyan muffint, amely az összetevőinek köszönhetően felpörgeti az anyagcserét.

Az alma nagyszerű A- és B-vitamin, valamint alapvető ásványi anyag forrás. A benne található pektin és gyümölcssav jótékonyan hat a bélműködésre és a bélfóra egyensúlyára, elősegíti a szervezetben felhalmozódott méreganyagok kiürülését.

A lenmag szintén nagyon jó rost- és fehérjeforrás, de B-vitaminokban, fontos ásványi anyagokban és omega-3 zsírsavban is bővelkedik. Elősegíti a zsírégetést, méregteleníti a szervezetet, ráadásul fogyókúrához is ideális, hiszen sokáig teltségérzetet ad, így csökkentve a szervezet számára felhasznált kalória mennyiségét.

Hozzávalók:

  • 125 g lenmagliszt
  • 2 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál gyömbérpor
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • 50 g negyedannyi édesítőszer/eritrit
  • 4 db tojás
  • 0,5 dl szőlőmagolaj
  • 0,5 dl víz
  • 1 közepes méretű alma

Elkészítés:

  • A lenmaglisztet, sütőport, fahéjat, gyömbérport, szerecsendió virág őrleményt és édesítőszert csomómentesre keverjük.
  • Az olajat és vizet a szárazanyagokhoz keverjük.
  • A tojásokat egyenként kikeverjük benne.
  • Az almát megmossuk, lereszeljük, hozzáadjuk.
  • A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük. A muffin sütőformát papírral kibéleljük.
  • A tésztát a papírformákban elosztjuk. 20 perc alatt készre sütjük. (5,5 cm átmérőjű és 2,5 cm magas papírformákat használtam.)
  • Hagyjuk langyosra hűlni, és kiemeljük a formából.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük