A csiga tésztájában cukkínit használunk a zsiradék helyettesítésére. A felhasznált liszt pedig kókuszliszt, ezáltal egy kellemes kókuszos kakaós ízvilágú finomsággal rukkolhatunk elő a családnak 🙂
És hogy érezni-e rajta a cukkinit? Egyáltalán nem lehet kiérezni a cukkíni ízét. Amit bárki tapasztalhat, az egy pihe puha csiga-biga, ami eteti magát 🙂
Hagyományos alapanyagokra „specializálódott” kóstoló véleménye: „brutál jó ez a csiga, van még? „
Hozzávalók a tésztához:
- 300 g cukkini (pucolva)
- 100 g kókuszliszt (zsírtalanított)
- 10 g útifűmaghéj darálva
- 1 db L-es tojás – helyettesíthető kókuszjoghurttal, almapéppel
- 1 ek. négyszeres erősségű édesítő
- 1 csipet só
- 1 csipet fahéj
- 1 kk. vanília por
- 1 tk. foszfátmentes sütőpor
-A cukkinikarikákat megpároljuk, szűrőben kihűtjük, majd aprítóban krémesre turmixoljuk a tojással / joghurttal/ almapéppel együtt. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük.
-A cukkinis keverékhez adagoljuk a száraz hozzávalókat és simára dolgozzuk. Ha morzsálódik a tészta, adjunk hozzá egy-két evőkanál hideg vizet.
– A tésztát egy tálba tesszük és hűtőben tartjuk egy órát.
Kakaós krém hozzávalói:
- 2 evőkanál kakaópor – helyettesíthető karobporral/ fahéjjal
- 2 evőkanál édesítő
- 2 evőkanál kókusztejszín
A hűtőből kivett tésztát sütőpapír vagy folpack segítségével kinyújtjuk, megkenjük a kakaós krémmel, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük. Késsel felszeleteljük és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk (valamennyit nőni fognak!). 190 fokra előmelegített sütőben, 25-30 percig sütjük.
Ezek a csigák több napig is puhák maradnak. ( már ha marad belőlük :)) érdemes hűtőben tárolni