Kakaós csiga cukkiniből

A csiga tésztájában cukkínit használunk a zsiradék helyettesítésére. A felhasznált liszt pedig kókuszliszt, ezáltal egy kellemes kókuszos kakaós ízvilágú finomsággal rukkolhatunk elő a családnak 🙂

És hogy érezni-e rajta a cukkinit? Egyáltalán nem lehet kiérezni a cukkíni ízét. Amit bárki tapasztalhat, az egy pihe puha csiga-biga, ami eteti magát 🙂

Hagyományos alapanyagokra „specializálódott” kóstoló véleménye: „brutál jó ez a csiga, van még? „

Hozzávalók a tésztához:

  • 300 g cukkini (pucolva)
  • 100 g kókuszliszt (zsírtalanított)
  • 10 g útifűmaghéj darálva
  • 1 db L-es tojás – helyettesíthető kókuszjoghurttal, almapéppel
  • 1 ek. négyszeres erősségű édesítő
  • 1 csipet só
  • 1 csipet fahéj
  • 1 kk. vanília por
  • 1 tk. foszfátmentes sütőpor

-A cukkinikarikákat megpároljuk, szűrőben kihűtjük, majd aprítóban krémesre turmixoljuk a tojással / joghurttal/ almapéppel együtt. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük.
-A cukkinis keverékhez adagoljuk a száraz hozzávalókat és simára dolgozzuk. Ha morzsálódik a tészta, adjunk hozzá egy-két evőkanál hideg vizet.

– A tésztát egy tálba tesszük és hűtőben tartjuk egy órát.

Kakaós krém hozzávalói:

  • 2 evőkanál kakaópor – helyettesíthető karobporral/ fahéjjal
  • 2 evőkanál édesítő
  • 2 evőkanál kókusztejszín

A hűtőből kivett tésztát sütőpapír vagy folpack segítségével kinyújtjuk, megkenjük a kakaós krémmel, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük. Késsel felszeleteljük és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk (valamennyit nőni fognak!). 190 fokra előmelegített sütőben, 25-30 percig sütjük.

Ezek a csigák több napig is puhák maradnak. ( már ha marad belőlük :)) érdemes hűtőben tárolni

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük