Lisztmentes kakaós piskótatekercs

kakaós piskóta tekercs

A piskótatekercsre elég ránézni, és már látjuk is, mennyire finom. Ez pedig különösen belopja magát a szívedbe. A piskóta alapja egy lágy, omlós piskóta, ami nem szakad szét tekerés közben. Ez a recept kezdő cukrászok számára is könnyen elkészíthető. A piskótakrémet tetszőlegesen variálhatjuk, ami egy különleges ízt ad a piskótatekercsünknek.

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál negyedannyi édesítőszer
  • 2 evőkanál kakaópor (cukormentes)
  • 1 csipet só

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk, a tojás sárgájához hozzá adjuk az édesítőszert és habverővel habosra keverjük, hozzá adagoljuk a kakaóport és alaposan elkeverjük. A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a masszába. Ezután a piskóta keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 160 fokon 15-20 percig sütjük. Még melegen egy konyharuhára feltekerjük, és miután kihűlt megtöltjük a krémmel.

Mascarpone krém :

  • 250g cukormentes vegán/laktózmentes habtejszín
  • 250g vegán/laktózmentes mascarpone
  • édesítőszer ízlés szerint
  • gyümölcs

A mascarponét a habtejszínnel habosra keverjük, ízlés szerint édesítjük. Amennyiben tartunk attól, hogy túl lágy lenne az elkészített krémünk, akkor zselatinnal/ konjac liszttel módosíthatjuk a krém állagát.

Gesztenyés krém:

  • 250g cukrozatlan gesztenyemassza
  • 250 g növényi mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg negyedannyi édesítő
  • 1 ek. rumaroma
  • 10g zselatin

A tejszínt, a natúr gesztenyemasszát, a mascarponét és az édesítőszert robotgéppel habosra keverjük, rum aromával ízesítjük. Miután kellően kihabosítottuk a krémet, belekeverjük a feloldott zselatint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük