Ezt az ínyenc fogást könnyű elkészíteni, az ízélmény viszont sokáig emlékezetessé teszi ezt az ételt.
A cukkinit sokféleképpen töltheted,hússal, zöldséggel, gombával, sajttal, és a forma is különböző lehet. Ha a kalóriaszegény, egészséges zöldséget vékony szeletekre vágod, majd fűszeres ricottával töltöd meg, nem fogsz csalódni a végeredményben. A paradicsomszósztól csak még izgalmasabb lesz.
Hozzávalók:
- 2-3 közepes méretű cukkini
- olíva olaj
- só, bors
- vegán ricotta ( házilag is készíthetjük) / ricotta ( a tejterméket fogyasztóknak)
- 3-4 marék spenót
- fokhagyma
- 1 fej lila hagyma/vöröshagyma
- bazsalikom, oregánó, kakukkfű
- sajt ( növényi)
- paradicsompüré
Elkészítés:
- A megmosott cukkinit vágd fél centi vastag szeletekre, és sózd be és olíva olajjal vékonyan kend át. 180 fokra előmelegített sütőben 10- 15 percig süssük a cukkini szeleteket.
- A ricottát keverjük össze sóval, aprított bazsalikommal , kakukkfűvel és oregánóval.
- Egy serpenyőben dinszteljük meg a vöröshagymát, majd erre helyezzük rá a megmosott spenót leveleket. Miután a spenót kicsit összeesett, fokhagymával ízesítjük .
- A spenótot keverjük el a ricottával, és ízlés szerint ízesítjük még. Ízlés sajttal még „turbózhatjuk” a tölteléket. 🙂
- A cukkiniszeletekre kanalazzunk tölteléket, és tekerjük fel a megtöltött cukkini szeleteket.
- Egy lábosban hevítsünk olajat, tegyük bele a fokhagymát, addjuk hozzá a sűrített paradicsomot, sózzuk, borsozzuk.
- Egy jénai tálba tegyük a paradicsompürét, majd erre helyezzük a cukkini tekercseket.
- A cukkini tekercsek tetejére tehetünk még paradicsom pürét, és reszelt sajtot.
- Ezután az előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük a tekercseket.