Spenótos-ricottás cukkini tekercsek

Ezt az ínyenc fogást könnyű elkészíteni, az ízélmény viszont sokáig emlékezetessé teszi ezt az ételt.

A cukkinit sokféleképpen töltheted,hússal, zöldséggel, gombával, sajttal, és a forma is különböző lehet. Ha a kalóriaszegény, egészséges zöldséget vékony szeletekre vágod, majd fűszeres ricottával töltöd meg, nem fogsz csalódni a végeredményben. A paradicsomszósztól csak még izgalmasabb lesz.

Hozzávalók:

  • 2-3 közepes méretű cukkini
  • olíva olaj
  • só, bors
  • vegán ricotta ( házilag is készíthetjük) / ricotta ( a tejterméket fogyasztóknak)
  • 3-4 marék spenót
  • fokhagyma
  • 1 fej lila hagyma/vöröshagyma
  • bazsalikom, oregánó, kakukkfű
  • sajt ( növényi)
  • paradicsompüré

Elkészítés:

  • A megmosott cukkinit vágd fél centi vastag szeletekre, és sózd be és olíva olajjal vékonyan kend át. 180 fokra előmelegített sütőben 10- 15 percig süssük a cukkini szeleteket.
  • A ricottát keverjük össze sóval, aprított bazsalikommal , kakukkfűvel és oregánóval.
  • Egy serpenyőben dinszteljük meg a vöröshagymát, majd erre helyezzük rá a megmosott spenót leveleket. Miután a spenót kicsit összeesett, fokhagymával ízesítjük .
  • A spenótot keverjük el a ricottával, és ízlés szerint ízesítjük még. Ízlés sajttal még „turbózhatjuk” a tölteléket. 🙂
  • A cukkiniszeletekre kanalazzunk tölteléket, és tekerjük fel a megtöltött cukkini szeleteket.
  • Egy lábosban hevítsünk olajat, tegyük bele a fokhagymát, addjuk hozzá a sűrített paradicsomot, sózzuk, borsozzuk.
  • Egy jénai tálba tegyük a paradicsompürét, majd erre helyezzük a cukkini tekercseket.
  • A cukkini tekercsek tetejére tehetünk még paradicsom pürét, és reszelt sajtot.
  • Ezután az előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük a tekercseket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük