Fehércsokoládé – minden mentesen

Azt hiszem, hogy a minden mentesen meghatározáson sokaknak fennakad a szeme. És olyan gondolatok fordulnak meg hirtelen a fejükben, hogy minden mentes, akkor mi is van benne? Ehető ez egyáltalán?

A boltokban kaphatunk már cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, vegán és magas fehérje tartalmú fehércsokoládét. Ezek a csokoládék amellett, hogy nem kifejezetten kedvező árban kaphatók.

Az alábbi recept kifejezetten egészséges összetevőket tartalmaz, és sokféleképpen tudjuk ízesíteni, ezáltal egyedi csokit készíthetünk.

Hozzávalók:

  • 50g belga kakaóvaj pasztilla
  • 25g kókusztejpor
  • 25g nyírfacukor, stevia, eritrit, méz, barna cukor (étkezésünknek megfelelően) – az édesítőszereket mindig porrá őrölve használjuk a recepthez
  • Vanília
  • Tetszőlegesen: liofilizált gyümölcs, mogyoró, mazsola, stb.

Elkészítés:

  • Vegyünk elő egy fazekat, amelyben vizet melegítünk. A fazék tetejére helyezzünk egy akkorra fém- vagy üvegtálat, amely pontosan ráillik a fazékra.
  • A fazékban annyi vizet tegyünk, hogy a tál alja ne érintkezzen a vízzel.
  • A vizet felforraljuk, majd visszább vesszük a hőfokot, és ekkor helyezzük a kakaóvajat tartalmazó tálat a vízgőz fölé.
  • Amíg a kakaóvaj pasztillák olvadnak, addig egy másik tálban kikeverjük a több hozzávalók: kókusztejpor, édesítő és a vanília.
  • Az olvadásban lévő kakaóvaj pasztillához adjuk a száraz hozzávalókat, majd jól keverjük el.
  • Miután már teljesen homogénné vált a kakaóvaj, vegyük le a tűzről és öntsük csokoládéformába, vagy akár egy sima edénybe.
  • A formába kiöntött kakaóvajat szórjuk meg a liofilizált gyümölccsel, vagy a mogyoróval.
  • Szabad levegőn hagyjuk kicsit hűlni a fehércsokoládénkat, majd hűtőben hagyjuk megdermedni.

Egy gondolat a “Fehércsokoládé – minden mentesen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük