Cukkínikrémleves

Vegán, gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes és szénhidrátcsökkentett

Amikor kimondottan nincs kedvem sokat főzőcskézni a nyári melegben, igyekszem olyan ételeket készíteni, amelyek gyorsan elkészíthetők. (panellakás konyhája felér egy szaunával ilyenkor ☺️)

Elérkezett a cukkíni szezon, amelyhez könnyen hozzájuthatunk a piacon vagy a szerencsésebbek a saját kertjükből szüretelhetnek.

Ez a leves kifejezetten üdítő élmény, hidegen és melegen is fogyaszthatjuk.

Kevés a kalóriatartalma, alacsony a szénhidráttartalma, glutén-, laktóz- és szénhidrátcsökkentett étkezésbe könnyen beilleszthető.

Hozzávalók:

  • 3 közepes méretű cukkíni (15 dkg)
  • 1,2 liter víz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 marék citromfű és kakukkfű levél
  • só, bors
  • 150 növényi tejföl / kókuszkrém
  • citromlé

Elkészítés:

  • A cukkínit megtisztítjuk és feltesszük vízben főni. Amennyiben friss, gyenge cukkíni az alapanyaggal sikerül dolgoznom, akkor a héját nem távolítom el. De ez ízlés kérdése.
  • A cukkínit sóval és borssal fűszerezzük és puhára főzzük.
  • Eközben az olívaolajat a fokhagymával és fűszernövényekkel elkeverjük.
  • A megfőtt cukkínit turmixgépben összekeverjük az olajos fűszerekkel. Az elkészített krémlevest visszatesszük az edénybe és felforraljuk.
  • Ezután egy kis edényben a vegán tejföllel egy kis adag levest elkeverünk, majd hozzáöntjük a teljes adag leveshez.
  • A levest kóstóljuk és utóízesítjük ízlés szerint.

Megjegyzés:

  • Tálalásnál friss citromlevet facsarhatunk a levesünkbe. Kimondottan jó ízélményt kapunk.
  • Füstölt tofut sütöttem a leveshez feltétként, de kenyér falatkával, sült padlizsánnal vagy sajttal is fogyaszthatjátok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük