Ha vegán vagy miért is akarsz húsos ételekre hasonlító ételeket készíteni/enni?
Azt gondolom, hogy párszor hallottatok már ilyen és ehhez hasonló kérdéseket, ha nem fogyasztotok húst.
A válasz azt gondolom, nagyon egyszerű. Az ízélményre vágyunk, annak ellenére, hogy a húst, mint alapanyagot nem használjuk a főzés során.
Akkor térjünk is rá a húsmentes burger receptjére, ami után megnyaljátok mind a tíz ujjatokat 🙂
Céklaburger hozzávalók:
- 20 dkg nyers cékla
- 3/4 bögre dió
- 1 bögre vörösbab
- 2 evőkanál csicseriborsóliszt
- 2 evőkanál lenmagpehely
- 1 fej apróra vágott lilahagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál füstölt paprika
- másfél teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál vöröshagymapor
- 1 teáskanál szójaszósz (tamari – gluténmentes)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1-2 evőkanál semleges ízű olaj
- só
Elkészítés:
- A lenmagpelyhet keverd össze 6 evőkanál forró vízzel és tegyük félre legalább 15 percre
- A hagymát megpirítjuk 8-10 perc alatt egy kis olajon, egy adjunk hozzá egy csipet sót. Ezután adjuk hozzá a zúzott fokhagymád, de ezzel már nem pirítjuk , hogy ne legyen keserű az íze.
- A céklát megtisztítjuk és lereszeljük vagy cutterben felaprítjuk.
- A diót is felparítjuk (késsel vagy aprítóban), maradhatnak benne nagyobb darab diódarabok is.
- A céklát és a diót összekeverjük.
- A babot pépesítjük, de ezt is hagyhatjuk kicsit darabosabban. Összekeverjük a céklás-diós keverékkel.
- Adjuk hozzá a száraz fűszereket, a szójaszószt, a pirított hagymát, a lenmagzselét és a csicseriborsólisztet a többi hozzávalóhoz, és alaposan keverjük össze.
- Óvatosan adagoljuk hozzá a sót. Kóstolás után még adhatunk hozzá sót, ha sótlannak érezzük. Nyersen kicsit legyen sósabb a burger, mert sütés után kevésbé lesz sós az íze.
- Az elkészített burger mixet hűtsük legalább fél óráig, majd formáljunk másfél centi vastag burgereket.
- Ettől ne legyen vastagabb, mert nehezen tud átsülni majd.
- A megformázott burgereket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 15 percig sütjük, majd átfordítjuk őket és ismét 10-15 percig sütjük.
- Egy serpenyőben olajat hevítjük, és a burgereket aranybarnára sütjük oldalanként 1-2 percig.
- Azért nem serpenyőben sütjük eleve a burgereket, mert nehezen sülnek át, és nagyon megszívnák magukat olajjal.
- A korábban elkészített burger zsemlében zöldségekkel tálaljuk. De önmagában salátával is fogyaszthatjuk.
Megjegyzés:
- bab helyett csicseriborsóval készíthetjük, cékla helyett pedig édesburgonyával, répával, vagy gombával is készíthetjük.
I’m curious to find out what blog platform you’re working with?
I’m having some small security problems wiith my latest blog and I’d
like to find something more safe. Do you ave any suggestions?
Here is my web page: компьютерная диагностика автомобилей
I’ll immediately grab your rss feed as I can not find your email subscription link or e-newsletter service. Do you’ve any? Please let me know in order that I could subscribe. Thanks.
Sweet site, super pattern, real clean and use pleasant.
I think this web site contains some real great info for everyone :D. „This is an age in which one cannot find common sense without a search warrant.” by George Will.
Good – I should certainly pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all tabs as well as related information ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, website theme . a tones way for your client to communicate. Nice task..
I really appreciate this post. I’ve been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You’ve made my day! Thanks again
Hello there I am so excited I found your blog, I really found you by accident, while I was researching on Aol for something else, Anyhow I am here now and would just like to say many thanks for a fantastic post and a all round interesting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to browse it all at the minute but I have book-marked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the great job.
I am often to running a blog and i actually appreciate your content. The article has actually peaks my interest. I am going to bookmark your site and hold checking for brand spanking new information.
I used to be recommended this website via my cousin. I’m now not positive whether this submit is written by means of him as nobody else recognise such particular about my trouble. You’re amazing! Thanks!
This is really attention-grabbing, You are a very skilled blogger. I’ve joined your rss feed and stay up for in quest of more of your excellent post. Also, I have shared your site in my social networks!
I always was concerned in this topic and still am, regards for putting up.
This is really fascinating, You’re an overly professional blogger. I’ve joined your feed and sit up for searching for more of your fantastic post. Additionally, I have shared your site in my social networks!
I got what you mean ,saved to favorites, very decent website .
Loving the info on this site, you have done outstanding job on the content.