Rigó Jancsi

Rigó Jancsi

Glutén-, cukor- és tejmentes

Amikor egy habos sütire vágysz, és mindezt „bűntudat mentesen” szeretnéd elkészíteni, akkor ezt a sütit érdemes elkészítened. Ezt a sütit elkészítettem tojásmentes piskótával is. Későbbiekben megosztom ezt a verziót is veletek 🙂

Lássuk is a receptet.

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 4,2 dkg négyszeres édesítő
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor

Krém:

  • 8 dl hideg habtejszín
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 20 dkg cukor-, glutén- és tejmentes étcsokoládé

Máz a süti tetejére:

  • 10 dkg cukor-, glutén- és tejmentes étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj (kókuszolaj/étolaj)

Elkészítés:

  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit pedig sütőpapírral kibéleljük.
  • A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, majd beleszórjuk az édesítőt, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat is.
  • Kézi habverővel óvatosan hozzáforgatjuk a kakaóport, és a masszát a tepsibe simítjuk.
  • A piskótát kb. 10 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  • A krémhez gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd félretesszük.
  • Habbá verjük a tejszínt, és a kakaóport beleszórjuk. A csokoládéhoz kevés tejszínhabot forgatunk, majd óvatosan hozzákeverjük a többi tejszínhabot is.
  • A piskótát elfelezzük, és egyik piskótára halmozzuk a krémet, és egyenletesen elkenjük.
  • A mázhoz gőz felett felolvasztjuk és simára keverjük az olajjal a csokoládét, majd a másik piskótára öntjük, és 15-20 perc alatt hagyjuk megdermedni.
  • Másik elkészítési lehetőség: a második piskóta lapra öntjük az olvasztott csokoládét, és később meleg vízbe mártott késsel, egyforma kockákra vágjuk a süteményt.
  • Amikor a csokoládémáz megdermed, egyforma méretű kockákra vágjuk és a krém tetejére rakosgatjuk.
  • Ezután a süteményt hűtőben hagyjuk pihenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük