Glutén-, cukor- és tejmentes
Amikor egy habos sütire vágysz, és mindezt „bűntudat mentesen” szeretnéd elkészíteni, akkor ezt a sütit érdemes elkészítened. Ezt a sütit elkészítettem tojásmentes piskótával is. Későbbiekben megosztom ezt a verziót is veletek 🙂
Lássuk is a receptet.
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 4,2 dkg négyszeres édesítő
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
Krém:
- 8 dl hideg habtejszín
- 2 evőkanál kakaópor
- 20 dkg cukor-, glutén- és tejmentes étcsokoládé
Máz a süti tetejére:
- 10 dkg cukor-, glutén- és tejmentes étcsokoládé
- 1 evőkanál olaj (kókuszolaj/étolaj)
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit pedig sütőpapírral kibéleljük.
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, majd beleszórjuk az édesítőt, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat is.
- Kézi habverővel óvatosan hozzáforgatjuk a kakaóport, és a masszát a tepsibe simítjuk.
- A piskótát kb. 10 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
- A krémhez gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd félretesszük.
- Habbá verjük a tejszínt, és a kakaóport beleszórjuk. A csokoládéhoz kevés tejszínhabot forgatunk, majd óvatosan hozzákeverjük a többi tejszínhabot is.
- A piskótát elfelezzük, és egyik piskótára halmozzuk a krémet, és egyenletesen elkenjük.
- A mázhoz gőz felett felolvasztjuk és simára keverjük az olajjal a csokoládét, majd a másik piskótára öntjük, és 15-20 perc alatt hagyjuk megdermedni.
- Másik elkészítési lehetőség: a második piskóta lapra öntjük az olvasztott csokoládét, és később meleg vízbe mártott késsel, egyforma kockákra vágjuk a süteményt.
- Amikor a csokoládémáz megdermed, egyforma méretű kockákra vágjuk és a krém tetejére rakosgatjuk.
- Ezután a süteményt hűtőben hagyjuk pihenni.