Karfiol hummusz

Krémes, zamatos, zöldséges, és azt hiszem, legalább annyira finom, mint az autentikus hummusz csicseriborsóból 🙂

A karfiol nagyon sokoldalúan felhasználható zöldségünk, készíthetünk belőle karfiol rizst, pürét, rakott ételeket, sajtot és még folytathatnám a sort.

Ebben a receptben a csicseriborsót lecseréljük karfiolra, és egy csipetnyi őrölt koriandert adunk hozzá az extra íz elérése érdekében.

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej karfiol (kb. 5 csésze)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1/4 csésze tahini
  • 2 evőkanál víz
  • 1 citrom leve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál őrölt kömény
  • csipet őrölt koriander
  • bors ízlés szerint
  • olívaolajjal, napraforgómaggal és apróra vágott petrezselyemmel díszítjük

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  • A karfiolt kisebb virágokra szétszedjük, olívaolajjal meglocsoljuk, majd összeforgatjuk. Helyezzük tepsire a karfiolokat , és 20 percig sütjük.
  • Egy konyhai robotgépbe tesszük a megsütött karfiolt, majd hozzáadjuk a tahinit, a maradék olívaolajat, a vizet, a citromlevet, a fokhagymagerezdet, a sót, a köményt és a koriandert.
  • Ízlés szerint még fűszerezzük borssal. Magas fokozaton simára és krémesre turmixoljuk.
  • Tegyük át egy tálba, és díszítsük napraforgómaggal és apróra vágott petrezselyemmel. Nekem most szárzellerrel jutott eszembe párosítani a humuszt:)

Egy gondolat a “Karfiol hummusz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük