Krémes, zamatos, zöldséges, és azt hiszem, legalább annyira finom, mint az autentikus hummusz csicseriborsóból 🙂
A karfiol nagyon sokoldalúan felhasználható zöldségünk, készíthetünk belőle karfiol rizst, pürét, rakott ételeket, sajtot és még folytathatnám a sort.
Ebben a receptben a csicseriborsót lecseréljük karfiolra, és egy csipetnyi őrölt koriandert adunk hozzá az extra íz elérése érdekében.
Hozzávalók:
- 1 nagy fej karfiol (kb. 5 csésze)
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1/4 csésze tahini
- 2 evőkanál víz
- 1 citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/4 teáskanál só
- 1/4 teáskanál őrölt kömény
- csipet őrölt koriander
- bors ízlés szerint
- olívaolajjal, napraforgómaggal és apróra vágott petrezselyemmel díszítjük
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- A karfiolt kisebb virágokra szétszedjük, olívaolajjal meglocsoljuk, majd összeforgatjuk. Helyezzük tepsire a karfiolokat , és 20 percig sütjük.
- Egy konyhai robotgépbe tesszük a megsütött karfiolt, majd hozzáadjuk a tahinit, a maradék olívaolajat, a vizet, a citromlevet, a fokhagymagerezdet, a sót, a köményt és a koriandert.
- Ízlés szerint még fűszerezzük borssal. Magas fokozaton simára és krémesre turmixoljuk.
- Tegyük át egy tálba, és díszítsük napraforgómaggal és apróra vágott petrezselyemmel. Nekem most szárzellerrel jutott eszembe párosítani a humuszt:)
You can certainly see your expertise within the work you write.
The arena hopes for even more passionate writers such as
you who are not afraid to mention how they believe. All the
time follow your heart.