Reggelire szeretnél egy jó pogácsát enni? Bulit tervezel, ahol szükség lenne egy kis sós rágcsálnivaló?
Garantálom, hogy könnyen elkészíthető, és finom pogácsát fogsz kóstolni, ha elkészíted ezt a receptet.
Hozzávalók:
- 25 dkg gluténmentes lisztkeverék
- 25 dkg túró – laktózmentes/ vegán cottage cheese
- 20 dkg vaj – laktózmentes/ növényi vaj alternatíva
- 1 kávéskanál só
Tetejére:
- 1 tojás /vegán verzióban növényi tej
- 1 evőkanál szezámmag
A hozzávalókat sima tésztává gyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét felvert tojással lekenjük, és szezámmaggal megszórjuk. 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A recept többféle verzióban is elkészítheted, annak megfelelően milyen mentes alapanyagokkal kell dolgoznod, jelöltem a receptben az alapanyag variációkat 🙂
0acvi3