Szereted a sportszeletet, de a bolti sportszeletben túl sok a kalória, a szénhidrát vagy étel intolleranciával küzdesz?
Az alábbi hozzávalókból egy ízletes édességet készíthetsz 🙂
- 25 dkg natúr gesztenyemassza
- 15 dkg cukormentes étcsoki (glutén- laktóz- és cukormentes verziót saját magad is elkészítheted)
- 4 dkg édesítő
- 5 dkg kókuszszír
- 2 evőkanál rum aroma
Elkészítés:
- A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten vagy mikróban kiolvasztjuk.
- A cukormentes étcsokit kisebb darabokra törjük és vízfürdő felett a kókuszzsírral összeolvasztjuk.
- Egy tálban összetörjük a gesztenyemasszát, majd hozzáadjuk az édesítőszert és a rumaromát, majd a kókuszzsírral összeolvasztott csoki.
- A csoki, rumos, gesztenyés keveréket robotgéppel simára keverjük. Egy műanyag ételes dobozt kibélelünk sütőpapírral és a gesztenyés csokis masszát beleöntjük, majd egyenletesen eloszlatjuk.
- Egy éjszakára hűtőbe tesszük és hagyjuk teljesen megdermedni. Ha teljesen megdermedt a sport szeletünk, vágódeszkára borítjuk a házi csokit, lehúzzuk róla a sütőpapírt és egyforma méretű szeletekre vágjuk.
Megjegyzés:
Forma mérete:
20*11 cm-es formához, 20 szelethez
100 g sportszelet tápértéke:
- 345 kcal
- 31 g szénhidrát
- 4 g fehérje
- 22 g zsír
1 szelet esetén:
- 88 kcal
- 8 g szénhidrát
- 1 g fehérje
- 5,5 g zsír