Vegán túrógombóc

vegan túrógombóc

Szeretjük édesség gyanánt ezt a gyorsan elkészíthető és nagyon finom ételt, desszertet, amit vegán verzióban is könnyen elkészíthetünk.

Nem kell hozzá más, csupán gríz, növényi tej és natúr tofu, és némi édesítő a cukor helyettesítésére. Az öntet elkészíthető szójajoghurttal vagy kókuszgurttal 🙂

Hozzávalók:

  • 300 g natúr tofu (selyem tofu)
  • 3 dl rizstej (vagy más növényi tej)
  • 3-4 marék zabkorpa
  • darált nádcukor / negyedannyi édesítő/ eritrit
  • vanília őrlemény
  • 3-4 evőkanál darált földimandula, kókuszreszelék, darált dió/ kekszmorzsa
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 1 evőkanál útifű maghéj (elhagyható, ha megfelelő keménységű gombócok sikerültek)

A növényi tejet lassú tűzön felforraljuk, beleszórjuk kevergetés mellett a zabkorpát, keverjük-kavarjuk, hogy ne csomósodjon össze. Jó sűrű pépet kell kapnunk, hogy megálljon benne a kanál.Egy kisebb serpenyőben a kókuszzsíron pirítsuk meg a morzsát , amibe forgatni szeretnénk a gombócokat. Viszont a a gombócokra rá is szórhatjuk a morzsát, és a végén meglocsoljuk majd tetőszeletes öntettel.

A tofut egy nagy tálban törjük össze villával, adjuk hozzá a vanília őrleményt. Ha langyosra hűlt a „tejbegrízünk” , adjuk hozzá a tofuhoz, keverjük jól össze, majd ízlés szerint édesítsük.

Ha nem vagyunk elégedettek az állagával, keverjünk hozzá 1 evőkanál útifű maghéjat, garantált a hatása 🙂 Ha megfelelően összeállt a massza, nedves kézzel gyúrjunk belőle gombóckákat és forgassuk meg a pirított morzsában.

Végül locsoljuk meg egy kis kókuszgurttal, zabgurttal vagy szójagurttal és fahéjjal szórjuk meg.

Jó étvágyat a desszerthez!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük