Könnyű, ízletes, pihe-puha kalács. Magas fehérjetartalom, minimális szénhidráttartalommal.
HOZZÁVALÓK 10 személynek:
- 6 db tojás
- ½ csésze tejsavó fehérje por (Ízlés szerint variálható bármilyen proteinnel).
- ¼ teáskanál só
- kókuszolaj (a sütőforma kikenéséhez)
ELKÉSZÍTÉS:
- Válaszd ketté a tojásokat:fehérjére és sárgájára. (Nagyon gondosan járj el, nehogy akár egy pici sárgája kerüljön a fehérjékhez). A fehérjéket egy nagy tálba, a sárgájákat egy kis tálba tedd.
- Kézi mixerrel (vagy habverővel) verd a fehérjéket kemény habbá (5-6 perc).
- Add hozzá a tejsavó fehérje port, a tojássárgákat, a sót, és kézi habverővel vagy villával gyengéden keverd össze.
- Olajozd ki a sütőformát, és öntsd bele a keveréket.
- 175-180 Celsius fokon süsd 35-45 percig, vagy amíg át nem sül.