Felhőkalács

Könnyű, ízletes, pihe-puha kalács. Magas fehérjetartalom, minimális szénhidráttartalommal.

HOZZÁVALÓK 10 személynek:

  • 6 db tojás
  • ½ csésze tejsavó fehérje por  (Ízlés szerint variálható bármilyen proteinnel).
  • ¼ teáskanál só
  • kókuszolaj (a sütőforma kikenéséhez)

ELKÉSZÍTÉS:

  • Válaszd ketté a tojásokat:fehérjére és sárgájára. (Nagyon gondosan járj el, nehogy akár egy pici sárgája kerüljön a fehérjékhez). A fehérjéket egy nagy tálba, a sárgájákat egy kis tálba tedd.
  • Kézi mixerrel (vagy habverővel) verd a fehérjéket kemény habbá (5-6 perc).
  • Add hozzá a tejsavó fehérje port, a tojássárgákat, a sót, és kézi habverővel vagy villával gyengéden keverd össze.
  • Olajozd ki a sütőformát, és öntsd bele a keveréket.
  • 175-180 Celsius fokon süsd 35-45 percig, vagy amíg át nem sül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük