A kakaós csigát szívesen fogyasztod reggelire, uzsonnára vagy nasiznál belőle?
Ezzel a recepttel egy egészségesebb kakaós csigát tudsz készíteni, ami még ízletes is lesz.
Nem utolsó sorban a szénhidrátja is jóval kevesebb a hagyományos búzaliszttel készített verzióhoz képest.
Tészta:
- 100g zsírtalanított lenmagliszt
- 55g sikér
- 35g zabpehelyliszt
- 4g instant élesztő
- 1 tojássárgája (helyettesíthető kókuszjoghurttal/almapürével – vegán verzió)
- 300g növényi langyos tej (kókusztej/mandulatej)25g olvasztott vaj (vegán verzióban vegán vajjal, laktózmentes verzióban laktózmentes vajjal készítheted)
- 1 csipet só
- 1 teáskanál folyékony édesítő (cukormentes verzió)
Töltelék:
- olvasztott vaj/kókuszzsír
- holland kakaópor
- eritrit
Elkészítés:
- A száraz hozzávalókat kimérjük egy nagyobb tálban, egy másik kis tálban a folyékony hozzávalókat. Ezután összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat.
- Dagasztjuk a tésztát, majd langyos helyen kb.40 percig kelesztjük.
- Pihentetés után, egy szilikon lapra tesszük és vékony, téglalap formájúra kinyújtjuk. (ha ragadna, akkor egy kevés sikért szórjunk rá).
- Ha kinyújtottuk, akkor megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk ízlés szerint holland kakaóporral és eritrittel.
- Ezután feltekerjük, tetszőleges szélességű csigákra vágjuk ,majd egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
- Kissé a kezünkkel meglapítjuk és a tepsin további 25 percig pihentetjük.
- A sütőt közben felmelegítjük 180C-ra és légkeverésre állítjuk.
- Majd 20-25 perc alatt készre sütjük!