Lenmaglisztes kakaóscsiga

reform kakaós csiga

A kakaós csigát szívesen fogyasztod reggelire, uzsonnára vagy nasiznál belőle?

Ezzel a recepttel egy egészségesebb kakaós csigát tudsz készíteni, ami még ízletes is lesz.

Nem utolsó sorban a szénhidrátja is jóval kevesebb a hagyományos búzaliszttel készített verzióhoz képest.

Tészta:

  • 100g zsírtalanított lenmagliszt
  • 55g sikér
  • 35g zabpehelyliszt
  • 4g instant élesztő
  • 1 tojássárgája (helyettesíthető kókuszjoghurttal/almapürével – vegán verzió)
  • 300g növényi langyos tej (kókusztej/mandulatej)25g olvasztott vaj (vegán verzióban vegán vajjal, laktózmentes verzióban laktózmentes vajjal készítheted)
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál folyékony édesítő (cukormentes verzió)

    Töltelék:
  • olvasztott vaj/kókuszzsír
  • holland kakaópor
  • eritrit

    Elkészítés:
  • A száraz hozzávalókat kimérjük egy nagyobb tálban, egy másik kis tálban a folyékony hozzávalókat. Ezután összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat.
  • Dagasztjuk a tésztát, majd langyos helyen kb.40 percig kelesztjük.
  • Pihentetés után, egy szilikon lapra tesszük és vékony, téglalap formájúra kinyújtjuk. (ha ragadna, akkor egy kevés sikért szórjunk rá).
  • Ha kinyújtottuk, akkor megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk ízlés szerint holland kakaóporral és eritrittel.
  • Ezután feltekerjük, tetszőleges szélességű csigákra vágjuk ,majd egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
  • Kissé a kezünkkel meglapítjuk és a tepsin további 25 percig pihentetjük.
  • A sütőt közben felmelegítjük 180C-ra és légkeverésre állítjuk. 
  • Majd 20-25 perc alatt készre sütjük!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük