Szereted a képviselőfánkot vagy a házi krémest? Viszont glutén-, tej- és cukormentesen szeretnéd mindezt tálalni?
Ez nem álom, van megoldás, készítsd el ezt a receptet 🙂
Hozzávalók a tésztához:
- 2 dl víz
- 15 dkg zsír vagy margarin (laktózmentes/vegán alapanyagok)
- 15 dkg rizsliszt
- 6 db tojás
- csipet só
Hozzávalók a krémhez:
- 3 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor
- 7,5 dl növényi tej
- csipet só
- vanília őrlemény
- 8 evőkanál eritrit / 2-3 evőkanál negyedannyi édesítő
- 6 db tojásfehérje
- 2 evőkanál eritrit
- 5dl habtejszín (laktózmentes/ vegán)
- habfixáló
Elkészítés:
– Készítünk egy égetett tésztát, aminél a legfontosabb lépés a hozzávalók megfelelő hőmérsékleten történő feldolgozása.
– A vizet a zsiradékkal és sóval felforraljuk. A korábban kimért lisztet átszitáljuk, majd a forrásban lévő vízbe keverjük, és addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától. Ez 5-8 perc is lehet .
– Az elkészített tésztát hagyjuk pihenni kb. 15-20 percig, miközben a tojásokat egy külön tálban felütjük, és kicsit összekeverjük. A tésztához fokozatosan adagoljuk a tojást, és robotgéppel jól eldolgozzuk a tésztában.
– A tojást fokozatosan adagoljuk a tésztához, és egyenletesen eldolgozzuk habverővel. Az így elkészített tésztának nem szabad túl hígnak lennie.
– Egy nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral (24*35 cm) vajazzuk be a sütőpapírt, és kenjük el rajta a tészta felét vizes kanállal egyenletesen.
– 190 fokra előmelegített sütőben süssük 12-15 percig a tésztát. Sütés közben fel fog púposodni, de ilyennek kell lenni.
– Miután kisült a tészta, csúsztassuk rácsra, és hűtsük ki.
– A krémhez a tejet a pudingporral, édesítőszerrel, sóval keverjük simára, majd főzzük sűrűre egy nagyobb fazékban. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá édesítőszerrel, és folyamatos keverés mellett adagoljuk a tojáshabot a pudinghoz, és így főzzük még 2-3 percig.
– A még meleg krémet kenjük az egyik lapra, majd ha kihűlt, tegyük be hűtőbe, hogy megdermedjen a krém. Eközben a másik kisült lapot vágjuk fel 6*6 cm-es négyzetekre.
– A tejszínt verjük kemény habbá a habfixálóval, és kenjük a vaníliás krém tetejére, majd rakogassuk a hab tetejére az előre összevágott kis négyzeteket.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Hello very cool web site!! Guy .. Beautiful .. Superb .. I’ll bookmark your site and take the feeds additionally…I’m satisfied to find so many useful information right here in the submit, we want work out more techniques in this regard, thanks for sharing.
Really instructive and great bodily structure of subject material, now that’s user genial (:.
You have mentioned very interesting points! ps decent internet site.
I like this weblog very much so much great information.
Glad to be one of several visitants on this awful website : D.