Hullámos krém

Szereted a képviselőfánkot vagy a házi krémest? Viszont glutén-, tej- és cukormentesen szeretnéd mindezt tálalni?

Ez nem álom, van megoldás, készítsd el ezt a receptet 🙂

Hozzávalók a tésztához:

  • 2 dl víz
  • 15 dkg zsír vagy margarin (laktózmentes/vegán alapanyagok)
  • 15 dkg rizsliszt
  • 6 db tojás
  • csipet só

Hozzávalók a krémhez:

  • 3 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor
  • 7,5 dl növényi tej
  • csipet só
  • vanília őrlemény
  • 8 evőkanál eritrit / 2-3 evőkanál negyedannyi édesítő
  • 6 db tojásfehérje
  • 2 evőkanál eritrit
  • 5dl habtejszín (laktózmentes/ vegán)
  • habfixáló

Elkészítés:

– Készítünk egy égetett tésztát, aminél a legfontosabb lépés a hozzávalók megfelelő hőmérsékleten történő feldolgozása.

– A vizet a zsiradékkal és sóval felforraljuk. A korábban kimért lisztet átszitáljuk, majd a forrásban lévő vízbe keverjük, és addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától. Ez 5-8 perc is lehet .

– Az elkészített tésztát hagyjuk pihenni kb. 15-20 percig, miközben a tojásokat egy külön tálban felütjük, és kicsit összekeverjük. A tésztához fokozatosan adagoljuk a tojást, és robotgéppel jól eldolgozzuk a tésztában.

– A tojást fokozatosan adagoljuk a tésztához, és egyenletesen eldolgozzuk habverővel. Az így elkészített tésztának nem szabad túl hígnak lennie.

– Egy nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral (24*35 cm) vajazzuk be a sütőpapírt, és kenjük el rajta a tészta felét vizes kanállal egyenletesen.

– 190 fokra előmelegített sütőben süssük 12-15 percig a tésztát. Sütés közben fel fog púposodni, de ilyennek kell lenni.

– Miután kisült a tészta, csúsztassuk rácsra, és hűtsük ki.

– A krémhez a tejet a pudingporral, édesítőszerrel, sóval keverjük simára, majd főzzük sűrűre egy nagyobb fazékban. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá édesítőszerrel, és folyamatos keverés mellett adagoljuk a tojáshabot a pudinghoz, és így főzzük még 2-3 percig.

– A még meleg krémet kenjük az egyik lapra, majd ha kihűlt, tegyük be hűtőbe, hogy megdermedjen a krém. Eközben a másik kisült lapot vágjuk fel 6*6 cm-es négyzetekre.

– A tejszínt verjük kemény habbá a habfixálóval, és kenjük a vaníliás krém tetejére, majd rakogassuk a hab tetejére az előre összevágott kis négyzeteket.

Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

13 gondolatokat “Hullámos krém

  1. Hello very cool web site!! Guy .. Beautiful .. Superb .. I’ll bookmark your site and take the feeds additionally…I’m satisfied to find so many useful information right here in the submit, we want work out more techniques in this regard, thanks for sharing.

  2. Really instructive and great bodily structure of subject material, now that’s user genial (:.

  3. Hi my family member! I want to say that this article is awesome, great written and come with almost all vital infos. I’d like to look more posts like this .

  4. Whats up very cool web site!! Guy .. Beautiful .. Amazing .. I’ll bookmark your web site and take the feeds additionallyKI’m glad to find numerous helpful information right here within the submit, we’d like work out more strategies in this regard, thank you for sharing. . . . . .

  5. I don’t usually comment but I gotta state regards for the post on this perfect one : D.

  6. But wanna remark on few general things, The website style is perfect, the content material is really wonderful : D.

  7. I’ve been absent for a while, but now I remember why I used to love this blog. Thanks, I will try and check back more frequently. How frequently you update your web site?

  8. Nice read, I just passed this onto a friend who was doing a little research on that. And he just bought me lunch since I found it for him smile Therefore let me rephrase that: Thank you for lunch! „Procrastination is the thief of time.” by Edward Young.

  9. Simply a smiling visitant here to share the love (:, btw outstanding design and style. „Better by far you should forget and smile than that you should remember and be sad.” by Christina Georgina Rossetti.

  10. The heart of your writing whilst sounding reasonable in the beginning, did not sit properly with me personally after some time. Someplace throughout the sentences you were able to make me a believer unfortunately just for a short while. I however have got a problem with your leaps in logic and you would do well to fill in all those gaps. In the event that you actually can accomplish that, I would undoubtedly end up being fascinated.

A hozzászólások lezárva.