Szereted a képviselőfánkot vagy a házi krémest? Viszont glutén-, tej- és cukormentesen szeretnéd mindezt tálalni?
Ez nem álom, van megoldás, készítsd el ezt a receptet 🙂
Hozzávalók a tésztához:
- 2 dl víz
- 15 dkg zsír vagy margarin (laktózmentes/vegán alapanyagok)
- 15 dkg rizsliszt
- 6 db tojás
- csipet só
Hozzávalók a krémhez:
- 3 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor
- 7,5 dl növényi tej
- csipet só
- vanília őrlemény
- 8 evőkanál eritrit / 2-3 evőkanál negyedannyi édesítő
- 6 db tojásfehérje
- 2 evőkanál eritrit
- 5dl habtejszín (laktózmentes/ vegán)
- habfixáló
Elkészítés:
– Készítünk egy égetett tésztát, aminél a legfontosabb lépés a hozzávalók megfelelő hőmérsékleten történő feldolgozása.
– A vizet a zsiradékkal és sóval felforraljuk. A korábban kimért lisztet átszitáljuk, majd a forrásban lévő vízbe keverjük, és addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától. Ez 5-8 perc is lehet .
– Az elkészített tésztát hagyjuk pihenni kb. 15-20 percig, miközben a tojásokat egy külön tálban felütjük, és kicsit összekeverjük. A tésztához fokozatosan adagoljuk a tojást, és robotgéppel jól eldolgozzuk a tésztában.
– A tojást fokozatosan adagoljuk a tésztához, és egyenletesen eldolgozzuk habverővel. Az így elkészített tésztának nem szabad túl hígnak lennie.
– Egy nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral (24*35 cm) vajazzuk be a sütőpapírt, és kenjük el rajta a tészta felét vizes kanállal egyenletesen.
– 190 fokra előmelegített sütőben süssük 12-15 percig a tésztát. Sütés közben fel fog púposodni, de ilyennek kell lenni.
– Miután kisült a tészta, csúsztassuk rácsra, és hűtsük ki.
– A krémhez a tejet a pudingporral, édesítőszerrel, sóval keverjük simára, majd főzzük sűrűre egy nagyobb fazékban. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá édesítőszerrel, és folyamatos keverés mellett adagoljuk a tojáshabot a pudinghoz, és így főzzük még 2-3 percig.
– A még meleg krémet kenjük az egyik lapra, majd ha kihűlt, tegyük be hűtőbe, hogy megdermedjen a krém. Eközben a másik kisült lapot vágjuk fel 6*6 cm-es négyzetekre.
– A tejszínt verjük kemény habbá a habfixálóval, és kenjük a vaníliás krém tetejére, majd rakogassuk a hab tetejére az előre összevágott kis négyzeteket.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.