Hullámos krém

Szereted a képviselőfánkot vagy a házi krémest? Viszont glutén-, tej- és cukormentesen szeretnéd mindezt tálalni?

Ez nem álom, van megoldás, készítsd el ezt a receptet 🙂

Hozzávalók a tésztához:

  • 2 dl víz
  • 15 dkg zsír vagy margarin (laktózmentes/vegán alapanyagok)
  • 15 dkg rizsliszt
  • 6 db tojás
  • csipet só

Hozzávalók a krémhez:

  • 3 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor
  • 7,5 dl növényi tej
  • csipet só
  • vanília őrlemény
  • 8 evőkanál eritrit / 2-3 evőkanál negyedannyi édesítő
  • 6 db tojásfehérje
  • 2 evőkanál eritrit
  • 5dl habtejszín (laktózmentes/ vegán)
  • habfixáló

Elkészítés:

– Készítünk egy égetett tésztát, aminél a legfontosabb lépés a hozzávalók megfelelő hőmérsékleten történő feldolgozása.

– A vizet a zsiradékkal és sóval felforraljuk. A korábban kimért lisztet átszitáljuk, majd a forrásban lévő vízbe keverjük, és addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától. Ez 5-8 perc is lehet .

– Az elkészített tésztát hagyjuk pihenni kb. 15-20 percig, miközben a tojásokat egy külön tálban felütjük, és kicsit összekeverjük. A tésztához fokozatosan adagoljuk a tojást, és robotgéppel jól eldolgozzuk a tésztában.

– A tojást fokozatosan adagoljuk a tésztához, és egyenletesen eldolgozzuk habverővel. Az így elkészített tésztának nem szabad túl hígnak lennie.

– Egy nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral (24*35 cm) vajazzuk be a sütőpapírt, és kenjük el rajta a tészta felét vizes kanállal egyenletesen.

– 190 fokra előmelegített sütőben süssük 12-15 percig a tésztát. Sütés közben fel fog púposodni, de ilyennek kell lenni.

– Miután kisült a tészta, csúsztassuk rácsra, és hűtsük ki.

– A krémhez a tejet a pudingporral, édesítőszerrel, sóval keverjük simára, majd főzzük sűrűre egy nagyobb fazékban. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá édesítőszerrel, és folyamatos keverés mellett adagoljuk a tojáshabot a pudinghoz, és így főzzük még 2-3 percig.

– A még meleg krémet kenjük az egyik lapra, majd ha kihűlt, tegyük be hűtőbe, hogy megdermedjen a krém. Eközben a másik kisült lapot vágjuk fel 6*6 cm-es négyzetekre.

– A tejszínt verjük kemény habbá a habfixálóval, és kenjük a vaníliás krém tetejére, majd rakogassuk a hab tetejére az előre összevágott kis négyzeteket.

Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük