Nudli – földi mandula panírban

mentes nudli

Szilvás gombóc , derelye vagy nudli? Azt hiszem bármelyik jól hangzik, ha egy tartalmas leves után elfogyaszthatjuk. Viszont ezek az ételek krumpliból és fehér lisztből készülnek hagyományosan, és kifejezetten messze állnak a diétás ételektől.

Viszont az általam hozott recepttel több legyet is üthetünk egy csapásra. Lássuk is milyen alapanyagokra van szükségünk az elkészítéshez:.

Hozzávalók:

– 30 dkg cukkini (tisztítva mérjük)

– 3 dkg kókuszolaj

– 1 evőkanál citromlé

– 2-3 evőkanál eritrit vagy más édesítőszer

– 8 dkg nyílgyökérpor

– 2 dkg tápióka keményítő

– 3 dkg szezámmagliszt vagy mandulaliszt

– 2 csapot evőkanál útifűmaghéj

– 1 púpozott evőkanál kókuszliszt

– 1 késhegynyi szódabikarbóna

– kevés nyílgyökérpor vagy bambuszrost liszt a tészta nyújtásához

Tálaláshoz:

  • őrölt mák / földi mandula panír/ kókusz
  • édesítőszer
  • fahéj

Elkészítés :

– A cukkinit hámozzuk meg, ha vannak benne magok, azokat távolítsuk el. Majd vágjuk kis kockákra, és fél deci vízzel és kevés citromlével együtt egy edényben pároljuk puhára.

– Kanállal alaposan keverjük el és hagyjuk állni 10 percig.

– Lisztezett felületen nyújtsuk kis vagy kezünkkel lapítsuk el. Vágjuk csíkokra, majd egyforma kis nudlikra. Minden darabot a kezeddel hengergess meg, így lesz nudli alakú. Forrásban lévõ enyhén sós vízben főzzük meg, 2-3 perc alatt készen vannak. Szűrjük le, kevés kókuszolajjal forgassuk össze, majd szórjuk meg földi mandulával mákkal vagy kókuszreszelékkel.

Magában vagy lekvárral főétkezésre vagy desszertnek is finom, szerintem hidegen a legjobb. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük