Gluténmentes túrógombóc

Készítsünk túrógombócot diétásan és közben még gluténmentesen is , nem egyszerű mutatvány…lehetőség szerint laktózmentesen.

Na lássuk a medvét 🙂

Hozzávalók:

  • 120 g zabdara/ zabkorpa
  • 60g negyedannyi édesítő / 100g eritrit
  • 2 g himalaya só
  • késhegynyi vanília őrlemény
  • 2 db citrom héja
  • 20 g  frissen facsart citromlé 
  • 250 g laktózmentes túró 
  • 200 g kókusztej/szójatej vagy víz

Forgatáshoz:

  • kókuszolaj
  • morzsa (földimandula panír/kókuszreszelék/ dió/ kekszmorzsa)

Keverjük össze az olajjal a morzsát és alacsony hőfokon pirítsuk meg.

Elkészítés:

  • Öntsük a tejet/vizet egy edénybe, adjuk hozzá a sót, az édesítőt és a zabdarát, majd alacsony hőfokon, néha megkeverve főzzük meg. Legyen elég sűrű, mivel gombócokat szeretnénk formázni belőle majd.
  • A forró darába tegyük a túrót, citromhéját és levét, majd keverjük jól össze. Amikor kezd meghűlni, kézzel is dolgozzuk jól össze, hogy jól összekeverjük az alapanyagokat.
  • Teljesen hagyjuk kihűlni, majd legalább 1 órára rakjuk hűtőbe.
  • Ezután nedves kézzel formázzunk a masszából 20 db kis gombócot, majd forgassuk meg az általunk választott morzsában.

Megjegyzés:

– 15 gombóc készíthető ebből az adagból

– a laktózmentes túró totuval vagy vegán cottage chessel helyettesíthető

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük