Készítsünk túrógombócot diétásan és közben még gluténmentesen is , nem egyszerű mutatvány…lehetőség szerint laktózmentesen.
Na lássuk a medvét 🙂
Hozzávalók:
- 120 g zabdara/ zabkorpa
- 60g negyedannyi édesítő / 100g eritrit
- 2 g himalaya só
- késhegynyi vanília őrlemény
- 2 db citrom héja
- 20 g frissen facsart citromlé
- 250 g laktózmentes túró
- 200 g kókusztej/szójatej vagy víz
Forgatáshoz:
- kókuszolaj
- morzsa (földimandula panír/kókuszreszelék/ dió/ kekszmorzsa)
Keverjük össze az olajjal a morzsát és alacsony hőfokon pirítsuk meg.
Elkészítés:
- Öntsük a tejet/vizet egy edénybe, adjuk hozzá a sót, az édesítőt és a zabdarát, majd alacsony hőfokon, néha megkeverve főzzük meg. Legyen elég sűrű, mivel gombócokat szeretnénk formázni belőle majd.
- A forró darába tegyük a túrót, citromhéját és levét, majd keverjük jól össze. Amikor kezd meghűlni, kézzel is dolgozzuk jól össze, hogy jól összekeverjük az alapanyagokat.
- Teljesen hagyjuk kihűlni, majd legalább 1 órára rakjuk hűtőbe.
- Ezután nedves kézzel formázzunk a masszából 20 db kis gombócot, majd forgassuk meg az általunk választott morzsában.
Megjegyzés:
– 15 gombóc készíthető ebből az adagból
– a laktózmentes túró totuval vagy vegán cottage chessel helyettesíthető