Egy közkedvelt ázsiai étel receptjét mutatom be nektek vegán verzióban. Alapesetben ez az étel csirkemellből készül, melyet sokan kedvelnek. Vegán verzióban a húst egyszerűen elhagyhatjuk, vagy sült tofuval helyettesítjük 🙂
Hozzávalók :
- 80 dkg pácolt tofu
- 0,5 szál póréhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 db hegyes erős paprika
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 db ananász
- 3-5 evőkanál ketchup
- 2 evőkanál fehérborecet
- 2 evőkanál szójaszósz
- 3 evőkanál méz
- 1 evőkanál keményítő
- 1 mokkáskanál fehérbors
- só
- olaj
Tofu pác:
- szójaszósz
- őrölt piros paprika
- olívaolaj
- balzsamecet
- só, bors
Elkészítés:
A póréhagymát, a kaliforniai paprikát, a sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk. A tofut bepácoljuk, majd forró serpenyőben kevés olívaolajon megpiriítjuk.
A sárgarépát, a paprikákat, és pár percig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett ananászt és a póréhagymát. Ráöntjük az ecetet, 1 decilitert az ananász levéből, a szójaszószt, a ketchupot, a mézet és kb. 2 deciliter vízzel elkevert keményítőt. Kiforraljuk, majd levesszük a tűzről.
Tálalás előtt keverjük össze a mártásunkat a tofuval, majd rizskörettel tálaljuk.
Megjegyzés:
- Pirított szezámmaggal megszórhatjuk tálalás során a mártásunkat.
- Az ananászt helyettesíthetjük mangóval, esetleg almával is.