Kínai édes-savanyú vegán módra

Egy közkedvelt ázsiai étel receptjét mutatom be nektek vegán verzióban. Alapesetben ez az étel csirkemellből készül, melyet sokan kedvelnek. Vegán verzióban a húst egyszerűen elhagyhatjuk, vagy sült tofuval helyettesítjük 🙂

Hozzávalók :

  • 80 dkg pácolt tofu
  • 0,5 szál póréhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 db ananász
  • 3-5 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 3 evőkanál méz
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 mokkáskanál fehérbors
  • olaj

Tofu pác:

  • szójaszósz
  • őrölt piros paprika
  • olívaolaj
  • balzsamecet
  • só, bors

Elkészítés:

A póréhagymát, a kaliforniai paprikát, a sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk. A tofut bepácoljuk, majd forró serpenyőben kevés olívaolajon megpiriítjuk.

A sárgarépát, a paprikákat, és pár percig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett ananászt és a póréhagymát. Ráöntjük az ecetet, 1 decilitert az ananász levéből, a szójaszószt, a ketchupot, a mézet és kb. 2 deciliter vízzel elkevert keményítőt. Kiforraljuk, majd levesszük a tűzről.

Tálalás előtt keverjük össze a mártásunkat a tofuval, majd rizskörettel tálaljuk.

Megjegyzés:

  • Pirított szezámmaggal megszórhatjuk tálalás során a mártásunkat.
  • Az ananászt helyettesíthetjük mangóval, esetleg almával is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük