Oreo keksz

mentes oreo

Az Oreo keksz első darabjai az 1900-as évek elején kélszítették az USA-ban. Többféle ízesítésben készítik, de a leginkább a vaníliakrémes változata közkedvelt.

A nagyon szeretett keksz tésztájához felhasznált alapanyagok nem igazán felelnek meg a mentes étrendet folytatók alapanyag listájának. Viszont ez a recept is „mentessé” tehető.

Hozzávalók a kekszhez:

  • 50g tojás
  • 225g zabliszt
  • 160g őrölt eritrit vagy 80g őrölt negyedannyi édesítő
  • 10g gluténmentes vaníliás pudingpor
  • 125g mandulaital
  • 125g vegán margarin
  • 100g gluténmentes kakaópor
  • 12g sütőpor
  • csipet só

Vaníliakrém:

  • 500g vegán tejszín
  • 125g vegán vaj
  • 140g eritrit
  • 50g kukoricakeményítő
  • vaníliaőrlemény

Elkészítés:

  • Minden alapanyagot mérjünk ki pontosan.
  • Egy tálban a száraz alapanyagokat morzsoljunk el 125g margarinnal.
  • A tésztát a tojással és a 125g mandulatejjel elkeverjük , majd addig gyúrjuk a tésztát, amíg jó összeáll.
  • Nyújtsuk ki a tésztát 4-5 mm vastagra, és pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a korongokat.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a korongokat, és 160 fokra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt süssük meg.
  • Puhának fognak tűnni, de amint kihűlnek , tökéletes lesz az állaguk.
  • A krémhez a vajat a vaníliával és az édesítővel keverjük addig, amíg a krémben már nem érezzük az édesítő szemcséket.
  • A kihűlt kekszekre tegyünk egy kiskanál krémet, majd tegyünk rá egy másik kekszet, és nyomjuk össze úgy, hogy a krém a keksz széléig érjen.
  • Az elkészült kekszeket hűtőben tároljuk fogyasztásig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük