Amerikai csokis keksz

Az amerikai csokicseppes keksz puha változatban, minden mentesen…:)

A hozzávalókból 18-20 db 6 cm átmérőjű csokis keksz készül.

Hozzávalók:

  • 200G zabpehelyliszt                                                                                    
  • 50g mandulaliszt                                                                                           
  • 100g eritrit /kókuszcukor porrá őrölve                                                 
  • 100g kókuszzsír                                                                                                     
  • ½ csomag sütőpor                                                                                        
  • 1 tk. citromlé    
  • ½ dl víz
  • 50 g vegán csoki                                             

Elkészítés:

– A liszteket morzsalékosra keverjük a szilárd halmazállapotú kókuszzsírral, majd egy tálban összegyúrjuk.

– Adjuk a keverékhez az édesítőt és a sütőport, majd homogénre morzsoljuk össze.

– Öntsük a citromlevet és a vizet a lisztes keverékhez, majd adjuk hozzá az aprított csokoládét és így is gyúrjuk össze.

– Sütőpapírral bélelt tepsit készítünk elő, a sütőt 180 fokra melegítsük elő.

– Evőkanállal adagoljunk diónyi méretű sütimassza gombócokat és óvatosan egyengessük el 1 cm lapos és 5-6 cm átmérőjű korongokká. Süssük a kekszeket 12-15 percig. (egy pici színt kapjon, de a teteje maradjon világos, mert ahogy hűl, közben még keményedik.

Megjegyzés:

– A masszába tehetünk fűszereket (fahéj, vanília, stb.)

– mandulaliszt nélkül csak zabliszttel is készíthető

Ha nagyobb méretű kekszet készítünk, kicsit ropogósabb verziót is készíthetünk, ha a sütési időt követően még 10 percre a sütőben hagyjuk az elkészült kekszeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük