Az amerikai csokicseppes keksz puha változatban, minden mentesen…:)
A hozzávalókból 18-20 db 6 cm átmérőjű csokis keksz készül.
Hozzávalók:
- 200G zabpehelyliszt
- 50g mandulaliszt
- 100g eritrit /kókuszcukor porrá őrölve
- 100g kókuszzsír
- ½ csomag sütőpor
- 1 tk. citromlé
- ½ dl víz
- 50 g vegán csoki
Elkészítés:
– A liszteket morzsalékosra keverjük a szilárd halmazállapotú kókuszzsírral, majd egy tálban összegyúrjuk.
– Adjuk a keverékhez az édesítőt és a sütőport, majd homogénre morzsoljuk össze.
– Öntsük a citromlevet és a vizet a lisztes keverékhez, majd adjuk hozzá az aprított csokoládét és így is gyúrjuk össze.
– Sütőpapírral bélelt tepsit készítünk elő, a sütőt 180 fokra melegítsük elő.
– Evőkanállal adagoljunk diónyi méretű sütimassza gombócokat és óvatosan egyengessük el 1 cm lapos és 5-6 cm átmérőjű korongokká. Süssük a kekszeket 12-15 percig. (egy pici színt kapjon, de a teteje maradjon világos, mert ahogy hűl, közben még keményedik.
Megjegyzés:
– A masszába tehetünk fűszereket (fahéj, vanília, stb.)
– mandulaliszt nélkül csak zabliszttel is készíthető
–
Ha nagyobb méretű kekszet készítünk, kicsit ropogósabb verziót is készíthetünk, ha a sütési időt követően még 10 percre a sütőben hagyjuk az elkészült kekszeket.