Vegán sushi

Élvezzük otthon is a könnyen elkészíthető sushi tekercseket, amelyek tele vannak kedvenc zöldségeinkkel.

A házi készítésű sushit elkészíteni egyszerűbb elkészíteni, mint azt elsőre gondolnánk. A hal nélküli sushi nem jelenti azt, hogy nincs tele ízekkel 🙂

Hozzávalók :

  • sushi rizs: fehér vagy barna sushi rizs
  • rizsecet
  • cukor vagy cukormentes édesítőszer
  • Zöldségek: sárgarépa, kaliforniai paprika, uborka, retek, újhagyma, avokádó, tofu, zöldbab, mangó, spárga, stb.
  • nori lapok
  • szójaszóz
  • vegán krémsajt
  • sushi babusz szőnyeg / konyharuha/ folpack

Sushi elkészítése:

– Öblítsük le a sushi rizst egy szűrőedényben, amíg a víz tiszta nem lesz. A rizsről leöntjük a vizet, majd áttesszük egy másik edénybe és és felöntjük vízzel ismételten. 20-30 percig hagyjuk ázni, majd újra leöntjük a vizet és 900 ml vízzel felöntjük.

– A tűzhelyre helyezzük az edényt, és hagyjuk felforrni a vizet, majd visszább veszünk a hőmérsékletből, és hagyjuk a rizst 12-15 percig párolódni. Majd elzárjuk a tűzhelyet, és fedő alatt hagyjuk tovább gőzben megpuhulni.

– Amíg a rizs hűl , vékony csíkokra vágjuk a zöldségeket.

– Sushi tekercsek összeállításához helyezzünk egy nori lapot sima oldalával lefelé egy sushi alátétre. A nori lapon vékony rétegben terítsük szét úgy, hogy a nori lap alján 3-4 cm részt üresen hagyunk. (egy kicsit vizezzük be a kezünket, könnyebben tudjuk a rizst szétteríteni.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük