Élvezzük otthon is a könnyen elkészíthető sushi tekercseket, amelyek tele vannak kedvenc zöldségeinkkel.
A házi készítésű sushit elkészíteni egyszerűbb elkészíteni, mint azt elsőre gondolnánk. A hal nélküli sushi nem jelenti azt, hogy nincs tele ízekkel 🙂
Hozzávalók :
- sushi rizs: fehér vagy barna sushi rizs
- rizsecet
- cukor vagy cukormentes édesítőszer
- só
- Zöldségek: sárgarépa, kaliforniai paprika, uborka, retek, újhagyma, avokádó, tofu, zöldbab, mangó, spárga, stb.
- nori lapok
- szójaszóz
- vegán krémsajt
- sushi babusz szőnyeg / konyharuha/ folpack
Sushi elkészítése:
– Öblítsük le a sushi rizst egy szűrőedényben, amíg a víz tiszta nem lesz. A rizsről leöntjük a vizet, majd áttesszük egy másik edénybe és és felöntjük vízzel ismételten. 20-30 percig hagyjuk ázni, majd újra leöntjük a vizet és 900 ml vízzel felöntjük.
– A tűzhelyre helyezzük az edényt, és hagyjuk felforrni a vizet, majd visszább veszünk a hőmérsékletből, és hagyjuk a rizst 12-15 percig párolódni. Majd elzárjuk a tűzhelyet, és fedő alatt hagyjuk tovább gőzben megpuhulni.
– Amíg a rizs hűl , vékony csíkokra vágjuk a zöldségeket.
– Sushi tekercsek összeállításához helyezzünk egy nori lapot sima oldalával lefelé egy sushi alátétre. A nori lapon vékony rétegben terítsük szét úgy, hogy a nori lap alján 3-4 cm részt üresen hagyunk. (egy kicsit vizezzük be a kezünket, könnyebben tudjuk a rizst szétteríteni.)