Kókuszgolyó mentesen

kókuszgolyó

Közeledik a Húsvét , és szívesen készítenél egy finom desszertet mentes alapanyagokból?

Ezt a desszertet gyorsan elkészítheted, és mindenki számára meglepetést fogsz vele okozni.

Egyrészt azért, mert a hagyományos kekszgolyóban vagy kókuszgolyóban keksz a fő hozzávaló.

Másrészről ez egy glutén-, tej-, cukor és tojásmentes édesség 🙂

Hozzávalók:

  • 50 g lenmagliszt
  • 20 g kókuszliszt (helyette szerintem jó kókuszreszelék vagy szintén lenmagliszt)
  • 15-20 g holland kakaópor
  • csipetnyi só
  • édesítő ízlés szerint (nálam kb. 25 g négyszeres erejű édesítő)
  • 20 g olvasztott kókuszolaj
  • víz (kb. 70-80 g)
  • pár csepp rumaroma (elhagyható)
  • kókuszreszelék a forgatáshoz

A hozzávalókat elkeverjük, (a vizet lassan adagolva), összegyúrjuk, majd golyókat formázunk és kókuszreszelékbe forgatjuk őket.

A víz helyett kókuszkrémmel is összeállíthatjuk a masszát, meggyet, epret is tehetünk bele, stb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük