Közeledik a Húsvét , és szívesen készítenél egy finom desszertet mentes alapanyagokból?
Ezt a desszertet gyorsan elkészítheted, és mindenki számára meglepetést fogsz vele okozni.
Egyrészt azért, mert a hagyományos kekszgolyóban vagy kókuszgolyóban keksz a fő hozzávaló.
Másrészről ez egy glutén-, tej-, cukor és tojásmentes édesség 🙂
Hozzávalók:
- 50 g lenmagliszt
- 20 g kókuszliszt (helyette szerintem jó kókuszreszelék vagy szintén lenmagliszt)
- 15-20 g holland kakaópor
- csipetnyi só
- édesítő ízlés szerint (nálam kb. 25 g négyszeres erejű édesítő)
- 20 g olvasztott kókuszolaj
- víz (kb. 70-80 g)
- pár csepp rumaroma (elhagyható)
- kókuszreszelék a forgatáshoz
A hozzávalókat elkeverjük, (a vizet lassan adagolva), összegyúrjuk, majd golyókat formázunk és kókuszreszelékbe forgatjuk őket.
A víz helyett kókuszkrémmel is összeállíthatjuk a masszát, meggyet, epret is tehetünk bele, stb.