Szénhidrátcsökkentett , glutén-, tej- és cukormentes keksz vagy linzer

Hozzávalók:

  • 60 g mandulaliszt
  • 60 g kókuszliszt
  • 10 g lenmagliszt
  • 1 tojás
  • 20-30 g negyedannyi ízlés szerint)
  • 80 g kókuszzsír
  • Vanília őrlemény
  • ½ teáskanál fahéj
  • Csipet só
  • Késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:

-A tojást kiverem a zsírral és az édesítővel, majd hozzáadom a többi hozzávalót. Egy órára hűtőbe teszem a tésztát.

-Miután kiveszem a tésztát, kicsit átgyúrom, és 2-3 mm vastagságúra nyújtom  és tetszőleges formára szaggatom (szilikon nyújtólapon.)

-180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütöm.

-Tetszőlegesen tölthetjük lekvárral, csokikrémmel, nutellával, de nyugodtan fogyaszthatjuk önmagában is a kekszet, vagy sajttorta alaphoz is tökéletesen megfelelő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük