Ez a chia maggal készült tortilla recept egyszer, és 3 összetevőből készül.
Hozzávalók
- 3/4 csésze őrölt chia mag vagy chia magliszt
- 1 csésze mandulaliszt
- 1/4 csésze kókuszliszt
- 1 csésze langyos víz
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 teáskanál fokhagyma por
Elkészítés:
- A chia magot egy apróra őröljük, hogy nagyon finom lisztet kapjunk.
- A liszteket egy nagyobb tálban keverjük össze a fűszerekkel.
- A langyos vizet öntsük az őrölt chia magos keverékre, és kézzel gyúrjuk össze.
- A tészta eleinte nagyon nedves lesz.
- Az ujjainkkal összenyomkodjuk a tésztát és golyót formázunk a tésztából.
- A tészta ne legyen ragadós, ha mégis ezt tapasztaljuk, adagoljunk még kókuszlisztet a tésztához. Így lesz könnyebben kezelhető a tésztánk.
- A tortilla tésztát osszuk 8 egyenlő részre. Majd egyenként olajozott sütőpapíron nyújtsunk vékony lepénykét a golyókból.
- A lepény kb. 2-3 mm vastagságú legyen. A sütőpapírt húzzuk le az elkészített lepényről.
- Ezután melegítsünk fel egy serpenyőt, amibe az előzőleg elkészített lepényt helyezzük. A serpenyőt lefedjük egy fedővel, és kb. 2 percig süssük a tortilla egyik oldalát, majd fordítsuk meg. A másik oldalát is süsük legalább 1 percig.
- Az elkészített tortillákat tányérra helyezzük.
Az elkészített tortillákat tetszőleges töltelékkel tölthetjük: hús, zöldség, saláta.
Megjegyzés:
A tortillát tároljuk hűtőszekrényben 4 napig folpackkal letakarva.
A tortilla légmentesen záródó tasakban fagyasztóban is tárolható.
1 tortilla szénhidrát tartalma 3,6g !!!