Lenmaglisztes lepény

Ez a chia maggal készült tortilla recept egyszer, és 3 összetevőből készül.

Hozzávalók

  • 3/4 csésze őrölt chia mag vagy chia magliszt
  • 1 csésze mandulaliszt
  • 1/4 csésze kókuszliszt
  • 1 csésze langyos víz
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál fokhagyma por

Elkészítés:

  • A chia magot egy apróra őröljük, hogy nagyon finom lisztet kapjunk.
  • A liszteket egy nagyobb tálban keverjük össze a fűszerekkel.
  • A langyos vizet öntsük az őrölt chia magos keverékre, és kézzel gyúrjuk össze.
  • A tészta eleinte nagyon nedves lesz.
  • Az ujjainkkal összenyomkodjuk a tésztát és golyót formázunk a tésztából.
  • A tészta ne legyen ragadós, ha mégis ezt tapasztaljuk, adagoljunk még kókuszlisztet a tésztához. Így lesz könnyebben kezelhető a tésztánk.
  • A tortilla tésztát osszuk 8 egyenlő részre. Majd egyenként olajozott sütőpapíron nyújtsunk vékony lepénykét a golyókból.
  • A lepény kb. 2-3 mm vastagságú legyen. A sütőpapírt húzzuk le az elkészített lepényről.
  • Ezután melegítsünk fel egy serpenyőt, amibe az előzőleg elkészített lepényt helyezzük. A serpenyőt lefedjük egy fedővel, és kb. 2 percig süssük a tortilla egyik oldalát, majd fordítsuk meg. A másik oldalát is süsük legalább 1 percig.
  • Az elkészített tortillákat tányérra helyezzük.

Az elkészített tortillákat tetszőleges töltelékkel tölthetjük: hús, zöldség, saláta.

Megjegyzés:

A tortillát tároljuk hűtőszekrényben 4 napig folpackkal letakarva.

A tortilla légmentesen záródó tasakban fagyasztóban is tárolható.

1 tortilla szénhidrát tartalma 3,6g !!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük