Mézeskalács

Tuti mézeskalács receptet keresel, ami rögtön puha és egészséges összetevőkből áll? Akkor ne keress tovább, megtaláltad 🙂

Hozzávalók:

  • 20 dkg zabpehelyliszt
  • 5 dkg fehér rizsliszt/ hajdinaliszt
  • 5 dkg kókuszliszt
  • 5dkg kókuszvirág cukor/eritrit
  • vanília őrlemény
  • 1 csapott evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 alma
  • 5 evőkanál agavé szirup/méz
  • 1 evőkanál lenmagliszt + 3-5 evőkanál víz

Elkészítés:

– Az almát meghámozzuk, majd mézzel és a lenmag keverékkel összeturmixoljuk.

– A száraz hozzávalókat összekeverjük egy nagy tálban, majd a mézes keverékhez adagoljuk.

– Összegyúrjuk az alapanyagokat, és hűtőbe tesszük pihenni egy órára.

– A tésztát két sütőpapír között nyújtjuk , tetszőleges kiszúróval mézeskalács formákat szaggatunk.

– Sütőpapírozott tepsire helyezzük a mézes tésztákat, és 170 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt sütjük meg.

Megjegyzés:

A kókuszvirág cukor kellemes karamellás ízt kölcsönöz a mézeskalácsoknak.

Ebből a mennyiségből kb. 40 db mézeskalács készíthető, de természetesen kiszúró mérete függvényében ez változhat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük