Tuti mézeskalács receptet keresel, ami rögtön puha és egészséges összetevőkből áll? Akkor ne keress tovább, megtaláltad 🙂
Hozzávalók:
- 20 dkg zabpehelyliszt
- 5 dkg fehér rizsliszt/ hajdinaliszt
- 5 dkg kókuszliszt
- 5dkg kókuszvirág cukor/eritrit
- vanília őrlemény
- 1 csapott evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 alma
- 5 evőkanál agavé szirup/méz
- 1 evőkanál lenmagliszt + 3-5 evőkanál víz
Elkészítés:
– Az almát meghámozzuk, majd mézzel és a lenmag keverékkel összeturmixoljuk.
– A száraz hozzávalókat összekeverjük egy nagy tálban, majd a mézes keverékhez adagoljuk.
– Összegyúrjuk az alapanyagokat, és hűtőbe tesszük pihenni egy órára.
– A tésztát két sütőpapír között nyújtjuk , tetszőleges kiszúróval mézeskalács formákat szaggatunk.
– Sütőpapírozott tepsire helyezzük a mézes tésztákat, és 170 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt sütjük meg.
Megjegyzés:
A kókuszvirág cukor kellemes karamellás ízt kölcsönöz a mézeskalácsoknak.
Ebből a mennyiségből kb. 40 db mézeskalács készíthető, de természetesen kiszúró mérete függvényében ez változhat.