Hagyományos magyar ételről beszélünk, ami tele van nem vegán összetevőkkel. Akkor mégis, hogyan l.esz ez a végén vegán étel? Mit mivel tudunk helyettesíteni, hogy a végén az ízek is a helyükön legyenek? 🙂
Hozzávalók:
-1,5 kg krumplit megfőzünk
– vegán főtt tojás (receptet megtaláljátok a blogon)
– 450g vegán tejföl vagy kókusztejszín/kesutejföl
– 200-300g vegán kolbász, kolbászkrém
– só
– 200g növényi sajt ízlés szerint
Elkészítés:
-Először az alaposan megmosott krumplit főzzük meg. Nem kell túl puhára főzni, miután még sütni is fogjuk a rakott krumplit. (héjában főzzük)
– Kezdjük el rétegezni a hozzávalókat: felszeletelt krumpli, „főtt tojás”, vegán kolbász /kolbász morzsa, vegán tejföl. Ízlés szerint sózhatjuk, esetleg szeletelt hagymát is tehetünk a rétegek közé.
– A rakott krumpli legfelső rétege krumpli legyen, ezt kenjük meg vegán tejföllel és ízlés szerint vegán sajttal és / vagy vegán szalonnával szórjuk meg.
– Fólia alatt 200 fokon 25 percig sütjük, majd 180 fokon fólia nélkül sütjük tovább még kb. 10 percig.
Megjegyzés:
A krumpli helyettesíthető csicsókával vagy zellerrel, ebben az esetben kifejezetten diétássá válik az elkészített ételünk 🙂