Kókuszkocka

Laza, kellemesen puha tésztával, kakaós-csokis mázzal 🙂

Az eredeti kókuszkocka tésztájához képest, kicsit könnyedebb tésztát sütöttem, ami szinte elolvad a szádban 🙂

Hozzávalók: (20*25 cm-es tepsiben készítettem)

– 20 dkg barna rizsliszt és zabpehelyliszt fele-fele arányban

– 1 csomag gluténmentes sütőpor

– 1 tojás / almapürével vagy aquafabával kiváltható vegán verzióban

– 5 dkg puha növényi vaj

– 20 dkg eritrit

– 2 evőkanál méz

– 2 dl növényi tej

– 1 kisebb citrom reszelt héja (bio vagy kezeletlen)

A mázhoz:

– 22 dkg vaj

– 18 dkg eritrit porrá őrölve

– 8 evőkanál növényi tej

– 4 evőkanál holland kakaópor

– 2 teáskanál rum

+ 20 dkg kókuszreszelék a hempergetéshez

Elkészítés:

– A vajat habosra keverjük az eritrittel, majd hozzádolgozzuk a tojást robotgéppel. Végül belevegyítjük a többi hozzávalót is az alábbi sorrendben: a tejet, a folyékony mézet, a reszelt citrom héját és a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírozott tepsibe simítjuk a tésztát és előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 20 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, ezért végezzünk tűpróbát! Hagyományos sütőben is süthető.)

– Ha kihűlt a sütemény, egyenlő kockákra vágjuk.

– Egy lábasba rakjuk a máz összes hozzávalóját és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve összefőzzük. Elzárjuk alatta a lángot és kb. 10 percig kevergetve kihűtjük egy kicsit, hogy besűrűsödjön – ezáltal jobban beissza majd a sütemény és nem folyik le róla rögtön.

– A tésztakockákat egyesével a mázba mártjuk, pár másodpercig hagyjuk állni a mázban, hogy jól be tudja inni a finom rumos-kakaós mázat. Majd rögtön meghempergetjük a kókuszreszelékben. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük