Laza, kellemesen puha tésztával, kakaós-csokis mázzal 🙂
Az eredeti kókuszkocka tésztájához képest, kicsit könnyedebb tésztát sütöttem, ami szinte elolvad a szádban 🙂
Hozzávalók: (20*25 cm-es tepsiben készítettem)
– 20 dkg barna rizsliszt és zabpehelyliszt fele-fele arányban
– 1 csomag gluténmentes sütőpor
– 1 tojás / almapürével vagy aquafabával kiváltható vegán verzióban
– 5 dkg puha növényi vaj
– 20 dkg eritrit
– 2 evőkanál méz
– 2 dl növényi tej
– 1 kisebb citrom reszelt héja (bio vagy kezeletlen)
A mázhoz:
– 22 dkg vaj
– 18 dkg eritrit porrá őrölve
– 8 evőkanál növényi tej
– 4 evőkanál holland kakaópor
– 2 teáskanál rum
+ 20 dkg kókuszreszelék a hempergetéshez
Elkészítés:
– A vajat habosra keverjük az eritrittel, majd hozzádolgozzuk a tojást robotgéppel. Végül belevegyítjük a többi hozzávalót is az alábbi sorrendben: a tejet, a folyékony mézet, a reszelt citrom héját és a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírozott tepsibe simítjuk a tésztát és előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 20 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, ezért végezzünk tűpróbát! Hagyományos sütőben is süthető.)
– Ha kihűlt a sütemény, egyenlő kockákra vágjuk.
– Egy lábasba rakjuk a máz összes hozzávalóját és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve összefőzzük. Elzárjuk alatta a lángot és kb. 10 percig kevergetve kihűtjük egy kicsit, hogy besűrűsödjön – ezáltal jobban beissza majd a sütemény és nem folyik le róla rögtön.
– A tésztakockákat egyesével a mázba mártjuk, pár másodpercig hagyjuk állni a mázban, hogy jól be tudja inni a finom rumos-kakaós mázat. Majd rögtön meghempergetjük a kókuszreszelékben.