Kókuszgolyó zabpehelylisztből

Kókuszgolyót készítenél diétás verzióban, és nem tudod hogyan is kezdj hozzá?

Mutatom a receptet.

A hagyományos kókuszgolyó hozzávalóiból csak a kókusz van benne, de mégis olyan, mintha az eredeti recepttel készült volna. Külsőre, ízre legalábbis, de sokkal laktatóbb és egészségesebb!

Hozzávalók 1 verzió:

  • 20 dkg zabpehely (gluténérzékenyeknek gluténmentes zabpehely)
  • 3 evőkanál zsírszegény, cukrozatlan kakaópor
  • 2 alma pépesre reszelve
  • 1 dl kókusztej
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1,5 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő

Hozzávalók: 2. verzió:

  • 100g zabpehely
  • 6 szem datolya (kb. 50g)
  • 1 ek. magvaj (kesuvaj, mandulavaj, tahini, stb.) (kb. 30g)
  • 1 ek. kakaópor
  • 1 kk. vanília őrlemény
  • 4 ek. víz
  • a forgatáshoz kókuszreszelék

Elkészítés:

1 verzió:

-A reszelt almát, a zabpelyhet, az édesítőszert, a kakaóport és a kókusztejet összekeverjük. Hűtőben egy órát állni hagyjuk, hogy a zabpehely magába szívja a nedvességet.

-Ezt követően a szokásos módon diónyi gombócokat gyúrunk és kókuszreszelékbe forgatjuk a gombócokat 🙂

2. verzió:

-Tedd aprítógépbe a zabpelyhet, datolyát, magvajat, kakaóport és vaníliát. Addig aprítsuk a keveréket, amíg egyenletesen morzsásra keveredik.

-Ezután adjunk hozzá vizet is és addig turmixoljuk, amíg gyúrható lesz: ha egy kiskanálnyi adagot összecsippentesz, egyben marad. (Ha száraznak érzed, pici vizet tegyél még bele.)

-Kézzel formázz golyókat és forgasd kókuszreszelékbe.

Megjegyzések

Ez egy kicsi adag: nyugodtan duplázd, triplázd. Datolya helyett mazsolát is használhatsz. Ha a datolya vagy a mazsola túl kemény, száraz, áztasd be pár percre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük