Kókuszgolyót készítenél diétás verzióban, és nem tudod hogyan is kezdj hozzá?
Mutatom a receptet.
A hagyományos kókuszgolyó hozzávalóiból csak a kókusz van benne, de mégis olyan, mintha az eredeti recepttel készült volna. Külsőre, ízre legalábbis, de sokkal laktatóbb és egészségesebb!
Hozzávalók 1 verzió:
- 20 dkg zabpehely (gluténérzékenyeknek gluténmentes zabpehely)
- 3 evőkanál zsírszegény, cukrozatlan kakaópor
- 2 alma pépesre reszelve
- 1 dl kókusztej
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1,5 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
Hozzávalók: 2. verzió:
- 100g zabpehely
- 6 szem datolya (kb. 50g)
- 1 ek. magvaj (kesuvaj, mandulavaj, tahini, stb.) (kb. 30g)
- 1 ek. kakaópor
- 1 kk. vanília őrlemény
- 4 ek. víz
- a forgatáshoz kókuszreszelék
Elkészítés:
1 verzió:
-A reszelt almát, a zabpelyhet, az édesítőszert, a kakaóport és a kókusztejet összekeverjük. Hűtőben egy órát állni hagyjuk, hogy a zabpehely magába szívja a nedvességet.
-Ezt követően a szokásos módon diónyi gombócokat gyúrunk és kókuszreszelékbe forgatjuk a gombócokat 🙂
2. verzió:
-Tedd aprítógépbe a zabpelyhet, datolyát, magvajat, kakaóport és vaníliát. Addig aprítsuk a keveréket, amíg egyenletesen morzsásra keveredik.
-Ezután adjunk hozzá vizet is és addig turmixoljuk, amíg gyúrható lesz: ha egy kiskanálnyi adagot összecsippentesz, egyben marad. (Ha száraznak érzed, pici vizet tegyél még bele.)
-Kézzel formázz golyókat és forgasd kókuszreszelékbe.
Megjegyzések
Ez egy kicsi adag: nyugodtan duplázd, triplázd. Datolya helyett mazsolát is használhatsz. Ha a datolya vagy a mazsola túl kemény, száraz, áztasd be pár percre.