Palacsinta

palacsinta

Hétvégén szívesen készítek egy tartalmas levest, ami után jól esik egy édes második fogyasztani. Sokak egyik kedvence a palacsinta, töltve vagy töltetlenül, sósan vagy édesen. A lényeg, hogy finom legyen és sok legyen belőle. 🙂

A palacsinta hagyományosan liszt, tojás, víz és/vagy tej felhasználásával készül.

Az alábbi recept nem tartalmaz tojást, glutént és tejet sem!

Hozzávalók 10 db palacsintához:

  • 150 g hajdinaliszt
  • 1 csipet só
  • 3,5 dl víz
  • 1 csapott evőkanál lenmagliszt
  • kókuszolaj vagy más zsiradék a sütéshez

Elkészítés:

  • Egy kis tálban először a lenmagtojást készítjük el: a lenmaglisztet kikeverjük csomómentesre 3 -4 evőkanál vízzel. Egy zselés tojás állagú keveréket kell kapnod.
  • Egy másik tálban kimérjük a lisztet, amelyhez hozzákeverjük a maradék vizet, és sózzuk.
  • Ezután az előzőleg elkészített lentojást adjuk hozzák. Ezt a keveréket hagyjuk állni, hogy ne legyen túl híg a tészta. Ha túl sűrűnek látjuk, akkor kevés vízzel hígítsunk rajta.
  • A palacsinta sütőt kókuszolajjal kikenjük, serpenyőt felmelegítjük, és a szokásos módon sütjük a palacsintákat.

Megjegyzés:

  • A hagyományos palacsintához képest óvatosabban érdemes bánni ezzel a típusú palacsintával.
  • Talán könnyebben szakad, és hosszabb ideig kell sütni.
  • Érdemes egy kicsit alacsonyabb hőmérsékeleten végezni a sütést, hogy ne száradjon ki, de át is süljön.
  • Ez a palacsinta sósan és édesen is készíthető.

1 db palacsinta CH tartalma kb. 10g.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük